ИТА: Парма готова, Тони ''одувао'' Наполи!

Фудбалери Парме све су ближи испадању из Серије А пошто су у 27. колу поражени од Сасуола са 4:1, док је Удинезе освојио бод на гостовању Аталанти - 0:0. Ветеран из Вероне, Лука Тони, са два гола пружио Лацију шансу да се учврсти на месту које значи Лигу шампиона.

Фудбал 15.03.2015 | 21:40
ИТА: Парма готова, Тони ''одувао'' Наполи!

Екипа коју са клупе предводе Андреа Страмаћони и Дејан Станковић није ни могла до тријумфа, јер у Бергаму није упутила ниједан ударац у оквир гола.

Удинезе је имао и играча више од 76. минута када је Кармона преоштро са леђа срушио Алана и добио директан црвени картон, али је Аталанта до краја одолела са десеторицом.

Парми очито нема спаса, јер услед свих финансијских проблема који су је довели на ивици банкрота, ни на терену не стоје ништа боље, а на гостовању Сасуолу "фењераш" је претрпео убедљив пораз - 4:1.

Двоструки стрелац за домаћина био је Сансоне, Берарди је из пенала по истеку сат времена игре отклонио све дилеме око победника, а коначан резултат поставио је Сансоне, док је за "крсташе" погодио Лила. Парма је закуцана за дно и теоретски има још шансе да опстане у Калчу.

Са друге стране, Кјево је освојио злата вредне бодове за опстанак победивши Ђенову на њеном терену са 2:0, а јунак је био Алберто Палоски који је постигао оба гола. Нападач тима из Вероне је укупно дао шест погодака против Ђеновљана и такав учинак нема против ниједног другог тима.

Цео меч у пораженој екипи одиграо је наш везиста Иван Радовановић.

Сипао је Аурелио де Лаурентис милионе не би ли од Наполија направио клуб за највише домете, али као да нешто у том јужњачком менталитету не дозвољава чети Рафе Бенитеза да направи тај искорак. Видело се то толико пута да их је више тешко и побројати, а у 27. колу Серије А искусни ас Вероне Лука Тони показао је младим колегама из супарничког табора где греше. Са два гола водио је домаће до уверљиве победе на Бентегодију – 2:0.

Од самог почетка Верона је била та која је диктирала темпо игре, па ни на тренутак није изгледало да је она та која због ризика испадања у Серију Б још не може да се опусти, а Наполи тим који пикира место у Лиги шампиона.

Питање је када ће Верона моћи уопште и да помисли о тим висинама, али Тони је већ могао да осети како је такмичити се са најбољима. На крају крајева, он их је 2006. и победио када је са Италијом покорио планету. Девет је година прошло од тада, Тони ће 26. маја прославити 38. рођендан, али у његовим ногама још има снаге за врхунске домете. Боре на лицу могу да примете само они који га се сећају још са краја прошлог вема када је почињао професионалну каријеру.

У седмом минуту је Мигуелу Бритосу продао фору из вртића, а Ђандоменика Места отресао као дете у паркићу и начео госте из Напуља, да би се у 51. снашао како то умеју само расни голгетери и осигурао останак бодова у граду Ромеа и Јулије. Јесте фраза и многи је користе и без правог повода, али Лука Тони заиста стари као вино – 37 година и 13 голова у овој сезони Серије А Многи су се смејали када га је Верона довела у позним играчким годинама. Бројке су најбољи одговор – 61 утакмица за Верону у Серији А, 33 гола и девет асистенција.

Какав ас!

СЕРИЈА А - 27. коло:

Палермо - Јувентус 0:1 (0:0)
/Мората 70/

Каљари - Емполи 1:1 (1:0)
/Жоао Педро 20 - Векино 90+3/

Недеља:

Ђенова – Кјево 0:2 (0:0)
/Палоски 49, 68/

Сасуоло – Парма 4:1 (2:1)
/Сансоне 24, 36, Берарди 61пен, Мисироли, 65 – Лила 26/

Аталанта – Удинезе 0:0

Верона – Наполи 2:0 (1:0)
/Тони 7, 51/

20.45 Интер - Ћезена

Понедељак:
19.00 Торино – Лацио
19.00 Фјорентина – Милан
21.00 Рома – Сампдорија

Коментари / 0

Оставите коментар