ITA: Parma gotova, Toni ''oduvao'' Napoli!

Fudbaleri Parme sve su bliži ispadanju iz Serije A pošto su u 27. kolu poraženi od Sasuola sa 4:1, dok je Udineze osvojio bod na gostovanju Atalanti - 0:0. Veteran iz Verone, Luka Toni, sa dva gola pružio Laciju šansu da se učvrsti na mestu koje znači Ligu šampiona.

Fudbal 15.03.2015 | 21:40
ITA: Parma gotova, Toni ''oduvao'' Napoli!

Ekipa koju sa klupe predvode Andrea Stramaćoni i Dejan Stanković nije ni mogla do trijumfa, jer u Bergamu nije uputila nijedan udarac u okvir gola.

Udineze je imao i igrača više od 76. minuta kada je Karmona preoštro sa leđa srušio Alana i dobio direktan crveni karton, ali je Atalanta do kraja odolela sa desetoricom.

Parmi očito nema spasa, jer usled svih finansijskih problema koji su je doveli na ivici bankrota, ni na terenu ne stoje ništa bolje, a na gostovanju Sasuolu "fenjeraš" je pretrpeo ubedljiv poraz - 4:1.

Dvostruki strelac za domaćina bio je Sansone, Berardi je iz penala po isteku sat vremena igre otklonio sve dileme oko pobednika, a konačan rezultat postavio je Sansone, dok je za "krstaše" pogodio Lila. Parma je zakucana za dno i teoretski ima još šanse da opstane u Kalču.

Sa druge strane, Kjevo je osvojio zlata vredne bodove za opstanak pobedivši Đenovu na njenom terenu sa 2:0, a junak je bio Alberto Paloski koji je postigao oba gola. Napadač tima iz Verone je ukupno dao šest pogodaka protiv Đenovljana i takav učinak nema protiv nijednog drugog tima.

Ceo meč u poraženoj ekipi odigrao je naš vezista Ivan Radovanović.

Sipao je Aurelio de Laurentis milione ne bi li od Napolija napravio klub za najviše domete, ali kao da nešto u tom južnjačkom mentalitetu ne dozvoljava četi Rafe Beniteza da napravi taj iskorak. Videlo se to toliko puta da ih je više teško i pobrojati, a u 27. kolu Serije A iskusni as Verone Luka Toni pokazao je mladim kolegama iz suparničkog tabora gde greše. Sa dva gola vodio je domaće do uverljive pobede na Bentegodiju – 2:0.

Od samog početka Verona je bila ta koja je diktirala tempo igre, pa ni na trenutak nije izgledalo da je ona ta koja zbog rizika ispadanja u Seriju B još ne može da se opusti, a Napoli tim koji pikira mesto u Ligi šampiona.

Pitanje je kada će Verona moći uopšte i da pomisli o tim visinama, ali Toni je već mogao da oseti kako je takmičiti se sa najboljima. Na kraju krajeva, on ih je 2006. i pobedio kada je sa Italijom pokorio planetu. Devet je godina prošlo od tada, Toni će 26. maja proslaviti 38. rođendan, ali u njegovim nogama još ima snage za vrhunske domete. Bore na licu mogu da primete samo oni koji ga se sećaju još sa kraja prošlog vema kada je počinjao profesionalnu karijeru.

U sedmom minutu je Miguelu Britosu prodao foru iz vrtića, a Đandomenika Mesta otresao kao dete u parkiću i načeo goste iz Napulja, da bi se u 51. snašao kako to umeju samo rasni golgeteri i osigurao ostanak bodova u gradu Romea i Julije. Jeste fraza i mnogi je koriste i bez pravog povoda, ali Luka Toni zaista stari kao vino – 37 godina i 13 golova u ovoj sezoni Serije A Mnogi su se smejali kada ga je Verona dovela u poznim igračkim godinama. Brojke su najbolji odgovor – 61 utakmica za Veronu u Seriji A, 33 gola i devet asistencija.

Kakav as!

SERIJA A - 27. kolo:

Palermo - Juventus 0:1 (0:0)
/Morata 70/

Kaljari - Empoli 1:1 (1:0)
/Žoao Pedro 20 - Vekino 90+3/

Nedelja:

Đenova – Kjevo 0:2 (0:0)
/Paloski 49, 68/

Sasuolo – Parma 4:1 (2:1)
/Sansone 24, 36, Berardi 61pen, Misiroli, 65 – Lila 26/

Atalanta – Udineze 0:0

Verona – Napoli 2:0 (1:0)
/Toni 7, 51/

20.45 Inter - Ćezena

Ponedeljak:
19.00 Torino – Lacio
19.00 Fjorentina – Milan
21.00 Roma – Sampdorija

Komentari / 0

Ostavite komentar