Влада се према локалним заједницама понаша маћехински

Након конференције СДС-а за локалну управу начелници и градоначелници ове странке истакли су неопходност хитне промјене става Владе Српске према локалним заједницама, нарочито онима у којима СНСД није на власти. СДС тврди да се Влада према локалним заједницама понаша маћехински лоше, а да испаштају грађани локалних заједница.

Република Српска 15.03.2015 | 17:17
Влада се према локалним заједницама понаша маћехински

Однос Владе Републике Српске према локалним заједницама је маћехински лош као што је лоша и по општине и локалне заједнице неповољна расподјела средстава свједоче СДС-ови начелници општина. СДС зат тражи хитну суштинску децентрализацију која би спасила буџете локалних заједница и пружила шансу за опстанак.

Република Српска је под теретом огромних задужења а политика континуитета коју води Влада Републике Српске не обећава и у све гори положај ставља и локалне заједнице и градјане у Републици Српској. Нарочито у оним општинама и градовима у којима на власти није СНСД, тврде СДС-ови начелници. СДС захтјева да се успостави правилна и правична расподјела индиректних пореза. Објашњавају да је начин на који се то сада ради погубан за локалне заједнице.

Начелници СДС-а напомињу да локалне заједнице нарочито оне сиромашније не могу да трпе расипање на Републичком нивоу и готово свакодневно задуживање јер и градјани локалних заједница учествују у враћању кредита иако од њих немају никакве користи.

СДС-ови начелници нагласили су и да је евидентно да се у свакој општини у којој СНСД нема власт ствара притисак на општинску власт и покушава преузети општина не бирајући средства.

Напомињу да је једино праведно ријешење таквих ситуација измјена Изборног закона који би мандате на располагање ставио странкама умјесто поједницима као до сада а који су, показало се, склони трговини мандата.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Никола

15.03.2015 16:48

А молим вас засто не кренете да се ријеси стање ове власти и народа, засто и ста цекате, ово је пресло све могуце границе????

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

15.03.2015 16:55

Па ви гдје владате тамо је зивот умро.Васи кадрови су успјели да унисте све.Последњи примјер је Добој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

15.03.2015 20:10

Добро сте закључили, нисмо то могли ни сањати. Баш је добро што сам гласао за СДС. Хвала што сте ми отворили очи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миломир

15.03.2015 21:19

А и ВИ сте ко и влада они запошљавали у јавна предузећа и институције владе а ВИ у општине само своје

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИК Ж

16.03.2015 07:31

ШТО ДАЉЕ ОД ВРХА. ИСПРОБАНА МЕТОДА. ПРЕНИЈЕТИ ПРОБЛЕМЕ НА ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ. У ВРХУ ЈЕ ОК. СВЕ ФУНКЦИОНИШЕ. САМО КРЕДИТИ ПЉУШТЕ ШТО МАЛИ ШТО ВЕЛИКИ. А ВИ НАРОДЕ ЗАБАВЉАЈТЕ СЕ "САМО ИГАРА А ХЉЕБА НЕМА"!

ОДГОВОРИТЕ