Vlada se prema lokalnim zajednicama ponaša maćehinski

Nakon konferencije SDS-a za lokalnu upravu načelnici i gradonačelnici ove stranke istakli su neophodnost hitne promjene stava Vlade Srpske prema lokalnim zajednicama, naročito onima u kojima SNSD nije na vlasti. SDS tvrdi da se Vlada prema lokalnim zajednicama ponaša maćehinski loše, a da ispaštaju građani lokalnih zajednica.

Republika Srpska 15.03.2015 | 17:17
Vlada se prema lokalnim zajednicama ponaša maćehinski

Odnos Vlade Republike Srpske prema lokalnim zajednicama je maćehinski loš kao što je loša i po opštine i lokalne zajednice nepovoljna raspodjela sredstava svjedoče SDS-ovi načelnici opština. SDS zat traži hitnu suštinsku decentralizaciju koja bi spasila budžete lokalnih zajednica i pružila šansu za opstanak.

Republika Srpska je pod teretom ogromnih zaduženja a politika kontinuiteta koju vodi Vlada Republike Srpske ne obećava i u sve gori položaj stavlja i lokalne zajednice i gradjane u Republici Srpskoj. Naročito u onim opštinama i gradovima u kojima na vlasti nije SNSD, tvrde SDS-ovi načelnici. SDS zahtjeva da se uspostavi pravilna i pravična raspodjela indirektnih poreza. Objašnjavaju da je način na koji se to sada radi poguban za lokalne zajednice.

Načelnici SDS-a napominju da lokalne zajednice naročito one siromašnije ne mogu da trpe rasipanje na Republičkom nivou i gotovo svakodnevno zaduživanje jer i gradjani lokalnih zajednica učestvuju u vraćanju kredita iako od njih nemaju nikakve koristi.

SDS-ovi načelnici naglasili su i da je evidentno da se u svakoj opštini u kojoj SNSD nema vlast stvara pritisak na opštinsku vlast i pokušava preuzeti opština ne birajući sredstva.

Napominju da je jedino pravedno riješenje takvih situacija izmjena Izbornog zakona koji bi mandate na raspolaganje stavio strankama umjesto pojednicima kao do sada a koji su, pokazalo se, skloni trgovini mandata.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nikola

15.03.2015 16:48

A molim vas zasto ne krenete da se rijesi stanje ove vlasti i naroda, zasto i sta cekate, ovo je preslo sve moguce granice????

ODGOVORITE
Name

miki

15.03.2015 16:55

Pa vi gdje vladate tamo je zivot umro.Vasi kadrovi su uspjeli da uniste sve.Poslednji primjer je Doboj.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

15.03.2015 20:10

Dobro ste zaključili, nismo to mogli ni sanjati. Baš je dobro što sam glasao za SDS. Hvala što ste mi otvorili oči!

ODGOVORITE
Name

milomir

15.03.2015 21:19

A i VI ste ko i vlada oni zapošljavali u javna preduzeća i institucije vlade a VI u opštine samo svoje

ODGOVORITE
Name

ŽIK Ž

16.03.2015 07:31

ŠTO DALJE OD VRHA. ISPROBANA METODA. PRENIJETI PROBLEME NA OPŠTINE I GRADOVE. U VRHU JE OK. SVE FUNKCIONIŠE. SAMO KREDITI PLJUŠTE ŠTO MALI ŠTO VELIKI. A VI NARODE ZABAVLJAJTE SE "SAMO IGARA A HLJEBA NEMA"!

ODGOVORITE