Фејсал Мулић: Нећу да играм за БиХ, желим само дрес Србије!

Корпулентни Пазарац (висок 203 центиметра) из Минхена 1860 сања о позиву у табор Орлова.

Фудбал 16.03.2015 | 09:40
Фејсал Мулић: Нећу да играм за БиХ, желим само дрес Србије!

Дуго година је репрезентација Србије била препознатљива по корпулентном нападачу Николи Жигићу. Уз Јана Колера који је нешто раније бранио боје Чешке и енглеског нападача Питера Крауча, Жигић је био један од најпрепознатљивијих “дугајлија” у светском фудбалу.

С обзиром да је Чех завршио каријеру, а да су Жигић и Крауч окончали епизоде у националним тимовима, репрезентативни фудбал данас оскудева са двометрашима. Ипак, Србија би можда ускоро могла да добије Жигићевог наследника.

У немачком друголигашу Минхену 1860 игра Фејсал Мулић, момак рођен у Новом Пазару октобра 1994. године. Он је по висини надмашио и Жигића с обзиром је израстао чак до 203 центиметра!

Млади Пазарац се бори за своје место у тиму популарних Лавова и не одустаје од сна да једнога дана заигра за репрезентацију Србије! Друге репрезентације га не занимају, иако су му нудили опцију да се нађе у селекцији Босне и Херцеговине.
“Нисам разговарао директно са челницима ФС БиХ, већ ме је овде у Немачкој један агент питао да ли бих играо за њих. Рекао ми је да су ме гледали неколико пута и како желе да играм за њих, а да добијање пасоша не би био никакав проблем. Међутим, љубазно сам се захвалио и рекао да наступам само за Србију”, каже Мулић за Курир.

Млади нападач се још није усталио у тиму минхенског клуба, па је самим тим и прича о позиву у репрезентацију Србије нереална, али он се нада да ће се то променити.
“За први тим Минхена 1860 сам одиграо шест мечева, али тренутно имам проблем са леђима. Верујем да ћу за недељу-две бити потпуно спреман. Имам словачке папире, да бих играо као домаћи фудбалер, али поседујем само српски пасош. Волео бих да играм за младу репрезентацију Србије, а онда да се једнога дана изборим и за дрес сениорске екипе. Свестан сам да ми за то треба утакмица, али ја од својег циља не одустајем. Трудићу се најбоље што умем да се изборим за место стартног првотимца у Минхену 1860, да уђемо у Бундеслигу, а све остало ће доћи”, рекао је Мулић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тузла

16.03.2015 09:44

Подрзавам одлуку момка, то је свугдје у свијету нормално да играш и навијаш за земљу у којој си рођен и у којој живиш. Само ми у БиХ нисмо нормални...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еддy

16.03.2015 17:18

Да су сви играли за своју земљу Босна и Херцеговина би сад била медју најбољим у Европи и свијету. Да само споменем Ибрахимовица, Суботица и неколико играца који играју за Хрватску , слазем се да сви требају да играју за ону репрезентацију за коју срце куца.....

ОДГОВОРИТЕ