Fejsal Mulić: Neću da igram za BiH, želim samo dres Srbije!

Korpulentni Pazarac (visok 203 centimetra) iz Minhena 1860 sanja o pozivu u tabor Orlova.

Fudbal 16.03.2015 | 09:40
Fejsal Mulić: Neću da igram za BiH, želim samo dres Srbije!

Dugo godina je reprezentacija Srbije bila prepoznatljiva po korpulentnom napadaču Nikoli Žigiću. Uz Jana Kolera koji je nešto ranije branio boje Češke i engleskog napadača Pitera Krauča, Žigić je bio jedan od najprepoznatljivijih “dugajlija” u svetskom fudbalu.

S obzirom da je Čeh završio karijeru, a da su Žigić i Krauč okončali epizode u nacionalnim timovima, reprezentativni fudbal danas oskudeva sa dvometrašima. Ipak, Srbija bi možda uskoro mogla da dobije Žigićevog naslednika.

U nemačkom drugoligašu Minhenu 1860 igra Fejsal Mulić, momak rođen u Novom Pazaru oktobra 1994. godine. On je po visini nadmašio i Žigića s obzirom je izrastao čak do 203 centimetra!

Mladi Pazarac se bori za svoje mesto u timu popularnih Lavova i ne odustaje od sna da jednoga dana zaigra za reprezentaciju Srbije! Druge reprezentacije ga ne zanimaju, iako su mu nudili opciju da se nađe u selekciji Bosne i Hercegovine.
“Nisam razgovarao direktno sa čelnicima FS BiH, već me je ovde u Nemačkoj jedan agent pitao da li bih igrao za njih. Rekao mi je da su me gledali nekoliko puta i kako žele da igram za njih, a da dobijanje pasoša ne bi bio nikakav problem. Međutim, ljubazno sam se zahvalio i rekao da nastupam samo za Srbiju”, kaže Mulić za Kurir.

Mladi napadač se još nije ustalio u timu minhenskog kluba, pa je samim tim i priča o pozivu u reprezentaciju Srbije nerealna, ali on se nada da će se to promeniti.
“Za prvi tim Minhena 1860 sam odigrao šest mečeva, ali trenutno imam problem sa leđima. Verujem da ću za nedelju-dve biti potpuno spreman. Imam slovačke papire, da bih igrao kao domaći fudbaler, ali posedujem samo srpski pasoš. Voleo bih da igram za mladu reprezentaciju Srbije, a onda da se jednoga dana izborim i za dres seniorske ekipe. Svestan sam da mi za to treba utakmica, ali ja od svojeg cilja ne odustajem. Trudiću se najbolje što umem da se izborim za mesto startnog prvotimca u Minhenu 1860, da uđemo u Bundesligu, a sve ostalo će doći”, rekao je Mulić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tuzla

16.03.2015 09:44

Podrzavam odluku momka, to je svugdje u svijetu normalno da igraš i navijaš za zemlju u kojoj si rođen i u kojoj živiš. Samo mi u BiH nismo normalni...

ODGOVORITE
Name

eddy

16.03.2015 17:18

Da su svi igrali za svoju zemlju Bosna i Hercegovina bi sad bila medju najboljim u Evropi i svijetu. Da samo spomenem Ibrahimovica, Subotica i nekoliko igraca koji igraju za Hrvatsku , slazem se da svi trebaju da igraju za onu reprezentaciju za koju srce kuca.....

ODGOVORITE