Малезија: Судар авиона

Два авиона из индонежанског акробацијског тима сударила су се и срушила данас током пробе за ваздухопловну параду на малезијском острву Лангкави, али сва четири пилота која су се налазила у њима су се катапултирала.

Свијет 15.03.2015 | 14:06
Малезија: Судар авиона

Авиони КАИ КТ-1 Вонгби, корејске производње, били су део тима индонежанског ваздухопловства који ће учествовати на међународној поморској и ваздухопловној паради следеће недеље на острву Лангкави, наводи АФП.

Једна летелица се запалила и срушила на стамбене објекте изазвавши пожар. Судар су преживели пилоти оба авиона, а према првим информација ниједан од четири пилота није у животној опасности.

Такође, нико од мештана на чије се куће летелица срушила није повређен.

"Два авиона из нашег акробатског тима Јупитер била су на проби за ваздухопловну параду у Лангкави, у Малезији, када су се сударила и срушила. Сва четири пилота из оба авиона су безбедна. Они су се катапултирали када су почели да губе контролу над летелицама", изјавио је портпарол индонежанске војске Фуад Басја.

Лист "Малезија стар" је објавио да су пилоти брзо пребачени у локалну болницу, а на фотографији ватрогасне службе се види један пилот на носилима.

Портпарол ватрогасне и спасилачке службе је изјавио да су се два авиона срушила док су летела у формацији од шест авиона.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

15.03.2015 13:37

Сад су им се почели рушити и војни авиони.

ОДГОВОРИТЕ