Malezija: Sudar aviona

Dva aviona iz indonežanskog akrobacijskog tima sudarila su se i srušila danas tokom probe za vazduhoplovnu paradu na malezijskom ostrvu Langkavi, ali sva četiri pilota koja su se nalazila u njima su se katapultirala.

Svijet 15.03.2015 | 14:06
Malezija: Sudar aviona

Avioni KAI KT-1 Vongbi, korejske proizvodnje, bili su deo tima indonežanskog vazduhoplovstva koji će učestvovati na međunarodnoj pomorskoj i vazduhoplovnoj paradi sledeće nedelje na ostrvu Langkavi, navodi AFP.

Jedna letelica se zapalila i srušila na stambene objekte izazvavši požar. Sudar su preživeli piloti oba aviona, a prema prvim informacija nijedan od četiri pilota nije u životnoj opasnosti.

Takođe, niko od meštana na čije se kuće letelica srušila nije povređen.

"Dva aviona iz našeg akrobatskog tima Jupiter bila su na probi za vazduhoplovnu paradu u Langkavi, u Maleziji, kada su se sudarila i srušila. Sva četiri pilota iz oba aviona su bezbedna. Oni su se katapultirali kada su počeli da gube kontrolu nad letelicama", izjavio je portparol indonežanske vojske Fuad Basja.

List "Malezija star" je objavio da su piloti brzo prebačeni u lokalnu bolnicu, a na fotografiji vatrogasne službe se vidi jedan pilot na nosilima.

Portparol vatrogasne i spasilačke službe je izjavio da su se dva aviona srušila dok su letela u formaciji od šest aviona.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

15.03.2015 13:37

Sad su im se počeli rušiti i vojni avioni.

ODGOVORITE