Комеморација погинулима

Комеморација посвећена припадницима РВ и ПВО Војске Србије који су у петак погинули приликом пада хеликоптера почела је данас у Команди РВ и ПВО у Земуну. Комеморацији присуствује неколико стотина војника, породице погинулих, као и државни врх Србије.

Србија 15.03.2015 | 12:50
Комеморација погинулима

Комеморација пилоту Омеру Мехићу, капетану Миловану Дјукалићу, заставнику Небојши Драјићу и механичару летачу заставнику Ивану Миладиновићу одржава се у Команди РВ и ПВО у Земуну.



"Бескрајно је тужан данашњи дан. Окупили смо се пред родбином да кажемо истинско хвала за све што су урадили за своју отаџбину. Знамо да су они проводили више времена са нама, него са вама. Удале сте се за њих и добиле нас. Хвала вам то сте разумели, и били стубови породици. Ми, њихове, колеге увек ћемо бити ту за вас и то вам обећавамо. Знамо да је њихов одлазак ненадокнадив , али нека вас теши то што су били часни. Децо, будите ослонац вашим мајкама и будите добри људи. Умирући спасавајући друге дали су вам животну лекцију. Можда сте били љути на њих јер никада нису стигли на вашу утакмицу, али то су радили да би спасавали друге", речи су којима је командант хеликоптерске ескадриле потпуковник Мирослав Зечевић завршио комеморацију.

Комеморацији су присуствовали и Александар Вулин, Братислав Гашић, Томислав Николић.


Припадници ВС настрадали су када се хеликоптер ВС Ми -17 срушио у петак касно увече у шšирем реону аеродрома "Никола Тесла" у Сурчину. Поред њих живот су изгубили лекар Џевад Љајић, анестетичар Мирослав Веселиновић и беба из породице Адемовић из Новог Пазара.

Хеликоптер Војске Србије био је упућен у Раšку да обави хитан транспорт здравствено угрожžене бебе, шšто због одрона није могло да буде обављено комбијем до Клиничког центра у Крагујевац.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар