Komemoracija poginulima

Komemoracija posvećena pripadnicima RV i PVO Vojske Srbije koji su u petak poginuli prilikom pada helikoptera počela je danas u Komandi RV i PVO u Zemunu. Komemoraciji prisustvuje nekoliko stotina vojnika, porodice poginulih, kao i državni vrh Srbije.

Srbija 15.03.2015 | 12:50
Komemoracija poginulima

Komemoracija pilotu Omeru Mehiću, kapetanu Milovanu Djukaliću, zastavniku Nebojši Drajiću i mehaničaru letaču zastavniku Ivanu Miladinoviću održava se u Komandi RV i PVO u Zemunu.



"Beskrajno je tužan današnji dan. Okupili smo se pred rodbinom da kažemo istinsko hvala za sve što su uradili za svoju otadžbinu. Znamo da su oni provodili više vremena sa nama, nego sa vama. Udale ste se za njih i dobile nas. Hvala vam to ste razumeli, i bili stubovi porodici. Mi, njihove, kolege uvek ćemo biti tu za vas i to vam obećavamo. Znamo da je njihov odlazak nenadoknadiv , ali neka vas teši to što su bili časni. Deco, budite oslonac vašim majkama i budite dobri ljudi. Umirući spasavajući druge dali su vam životnu lekciju. Možda ste bili ljuti na njih jer nikada nisu stigli na vašu utakmicu, ali to su radili da bi spasavali druge", reči su kojima je komandant helikopterske eskadrile potpukovnik Miroslav Zečević završio komemoraciju.

Komemoraciji su prisustvovali i Aleksandar Vulin, Bratislav Gašić, Tomislav Nikolić.


Pripadnici VS nastradali su kada se helikopter VS Mi -17 srušio u petak kasno uveče u šširem reonu aerodroma "Nikola Tesla" u Surčinu. Pored njih život su izgubili lekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

Helikopter Vojske Srbije bio je upućen u Rašku da obavi hitan transport zdravstveno ugrožžene bebe, ššto zbog odrona nije moglo da bude obavljeno kombijem do Kliničkog centra u Kragujevac.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar