Видео - Ноле: Индијан Велс ми је посебна инспирација!

Најбољи играч света Новак Ђоковић изјавио је да сваке године долази у Индијан Велс да би освојио титулу на једном од највећих турнира у тенису.

Тенис 15.03.2015 | 19:00
Видео - Ноле: Индијан Велс ми је посебна инспирација!

Ђоковић је одбрану титуле стартовао убедљивом победом у другом колу Мастерса у Индијан Велсу над Кипранином Маркосом Багдатисом, резултатом 6:1, 6:3.

Новака су новинари подсетили да је прошло више од девет година откако је неко одбранио титулу у пустињи, али Београђанин зна шта му је потребно за такав успех.

„Увек ћу налазити инспирацију да освајам ову титулу. Хвала вам што сте ми дали још један разлог за то“, рекао је Ђоковић после тријумфа.

Последњи играч који је успео да одбрани титулу на ’петом Грен слему’ сезоне био је сада други тенисер света Роџер Федерер, који је од 2004. до 2006. везао три титуле.

„Стиче се утисак да је ово један од најтежих турнира после Грен слемова које имамо на туру. Можда је зато тешко освојити га два пута заредом“, додао је Новак којег је пратио и тренер Марјан Вајда.

Он је још једном похвалио целокупан менаџмент турнира, као што је то урадио пре неколико дана.

„Много поштујем овај турнир, као и све што директор Лари Елисон и остала екипа која води овај догађај раде за наш спорт. Разговарао сам са Рафом и осталим момцима у свлачионици и увек имамо сјајне утиске када дођемо овде. Осећамо као да објекти напредују сваке године. Они раде све како би што више промовисали турнир, а он свакодневно расте. То је добро видети јер служи као пример осталим догађајима у тенису“, закључио је Ђоковић додавши да нема замерке на игру против Багдатиса у првом колу.

Коментари / 0

Оставите коментар