Част ''дођошима'', али је у Звездиној дјеци спас!

Момци одгојени на Маракани Лазић, Ристић и Јовић креирали победу у Суботици. Старији би шаљиво констатовали то се није десило од када је гавран поцрнео!

Фудбал 15.03.2015 | 17:40
Част ''дођошима'', али је у Звездиној дјеци спас!

Постоји та никад написана изрека коју је један познати београдских уредник годинама користио када је хтео да објасни неку ретку појаву - "Па то се није десило од када је гавран поцрнео". Да се мало нашалимо, али се можда и дуже није десило да једну победу Црвене звезде искључиво креирају деца поникла на теренима пореде јужне трибине стадиона "Рајко Митић".

Нападач Јовић као стрелац и играч над којим је направљен једанаестерац, те Ристић и Лазић били су протагонисти тријумфа у Суботици, и можда још више клупске челнике да у њима лежи спас. Летошња прича Звездана Терзића о томе како Црвена звезда мора да подмлади тима била је више плод потребе због клупске гласе, него јединствене жеље одговорних у Љутице Богдана. Ипак, остварење на Градском стадиону у Суботици је довољан разлог да се парафразира добро познати стих са северне трибине:
"А можда у њима лежи спас".

Можда досадшање утакмице у другом деслу сезоне нису јак узорак, али јасно је да су на стадиону Рајко Митић спремни за пролећну жетву готових играча, након што су јесенас били приморани да засаде играчке пупољке. Елем, клуб је стао иза "пројекта Јовић" након фестивала чудних промашаја суперталентованог нападача у првом делу сезоне. Од Јовића се и очекивало да сходно потенцијалу проради, међутим највећи бенефит ове сезоне врло лако би могао да постане Михаило Ристић.

Не само због тога што је рутински извео пенал у Суботици. Млад по годинама, зрелим потезима показао је да ће у наредном периоду представљати и срце и плућа Звездине игре. До те мере је разгалио Звездине навијаче да говорећи о његовим квалитетима редом констатују:
"Ма тај мали је прави".

Тренер Ненад Лалатовић му је дао у предност у односу на искуснијег Александра Ковачевића, а Ристић му то несебично враћа. Јесте да су црвено-бели изгубили на чврстини, али је пас игра сад на вишем нивоу, што се види по ефикасности (девет голова на три послења меча).

Звезда је сезону у августу почела са петорицом играча из школе у постави. Међутим, временом су губили статус. Сви осим - Дарка Лазића. Он је неизоставни члан одбрамбене четворке... Поред набројане тројице тренер Ненад Лалатовић у "штеку" има Вукашина Јовановића, Марка Грујића, а сви верују у играчки процват Вукана Савићевића.

Према томе, свака част Паркеру и Стојановићу, али у Звездиној деци лежи спас.

Коментари / 0

Оставите коментар