Čast ''dođošima'', ali je u Zvezdinoj djeci spas!

Momci odgojeni na Marakani Lazić, Ristić i Jović kreirali pobedu u Subotici. Stariji bi šaljivo konstatovali to se nije desilo od kada je gavran pocrneo!

Fudbal 15.03.2015 | 17:40
Čast ''dođošima'', ali je u Zvezdinoj djeci spas!

Postoji ta nikad napisana izreka koju je jedan poznati beogradskih urednik godinama koristio kada je hteo da objasni neku retku pojavu - "Pa to se nije desilo od kada je gavran pocrneo". Da se malo našalimo, ali se možda i duže nije desilo da jednu pobedu Crvene zvezde isključivo kreiraju deca ponikla na terenima porede južne tribine stadiona "Rajko Mitić".

Napadač Jović kao strelac i igrač nad kojim je napravljen jedanaesterac, te Ristić i Lazić bili su protagonisti trijumfa u Subotici, i možda još više klupske čelnike da u njima leži spas. Letošnja priča Zvezdana Terzića o tome kako Crvena zvezda mora da podmladi tima bila je više plod potrebe zbog klupske glase, nego jedinstvene želje odgovornih u Ljutice Bogdana. Ipak, ostvarenje na Gradskom stadionu u Subotici je dovoljan razlog da se parafrazira dobro poznati stih sa severne tribine:
"A možda u njima leži spas".

Možda dosadšanje utakmice u drugom deslu sezone nisu jak uzorak, ali jasno je da su na stadionu Rajko Mitić spremni za prolećnu žetvu gotovih igrača, nakon što su jesenas bili primorani da zasade igračke pupoljke. Elem, klub je stao iza "projekta Jović" nakon festivala čudnih promašaja supertalentovanog napadača u prvom delu sezone. Od Jovića se i očekivalo da shodno potencijalu proradi, međutim najveći benefit ove sezone vrlo lako bi mogao da postane Mihailo Ristić.

Ne samo zbog toga što je rutinski izveo penal u Subotici. Mlad po godinama, zrelim potezima pokazao je da će u narednom periodu predstavljati i srce i pluća Zvezdine igre. Do te mere je razgalio Zvezdine navijače da govoreći o njegovim kvalitetima redom konstatuju:
"Ma taj mali je pravi".

Trener Nenad Lalatović mu je dao u prednost u odnosu na iskusnijeg Aleksandra Kovačevića, a Ristić mu to nesebično vraća. Jeste da su crveno-beli izgubili na čvrstini, ali je pas igra sad na višem nivou, što se vidi po efikasnosti (devet golova na tri poslenja meča).

Zvezda je sezonu u avgustu počela sa petoricom igrača iz škole u postavi. Međutim, vremenom su gubili status. Svi osim - Darka Lazića. On je neizostavni član odbrambene četvorke... Pored nabrojane trojice trener Nenad Lalatović u "šteku" ima Vukašina Jovanovića, Marka Grujića, a svi veruju u igrački procvat Vukana Savićevića.

Prema tome, svaka čast Parkeru i Stojanoviću, ali u Zvezdinoj deci leži spas.

Komentari / 0

Ostavite komentar