''Посебни'' с поносом: Само поједини су ми равни!

Менаџер Челсија Жозе Мурињо рекао је да је срећан јер само неколицина колега може да му приђе по успесима.

Фудбал 15.03.2015 | 17:20
''Посебни'' с поносом: Само поједини су ми равни!

52-годишњи Португалац је освојио две титуле у Лиги шампиона и седам у домаћим првенствима са Портом, Интером, Реалом и Челсијем.

По остварењима, уз Муриња су од активних тренера само Карло Анчелоти, Пеп Гвардиола и Луј ван Гал. Анчелоти има по три трофеја у Лиги шампиона и домаћим првенствима, Пеп Гвардиола две титуле у елитном такмичењу и четири у домаћим лигама, а Ван Гал једну у Лиги шампиона и седам у првенствима.

„Моја срећа првенствено долази у виду поређења са другима. Видим да су само одабрани мени уз раме по питању успеха. Остали? Видим велику, заиста велику разлику“, нагласио је Мурињо.

’Плавци’ су остали без шансе за трофеј у Лиги шампиона, пошто их је елиминисао Пари Сен Жермен, али су на одличном путу да тријумфују у Премијер лиги. Челси има пет бодова више од другопласираног Челсија, али и две утакмице мање, а у недељу од 14.30 се састаје са Саутемптоном.

“Имам велико поштовање за све колеге, али у Премијер лиги, ко је био европски шампион? Само Ван Гал и ја. У Премијер лиги, ко је освојио титулу два или више пута? Само Арсен Венгер и ја? Колико менаџера је освојио сва такмичења у овој земљи? Када погледате у Европи, ко је освојио седам титулар у првенствим? Колико је тренера освојио две Лиге шампиона? Карло Анчелоти је освојио две. Ван Гал две. И, Пеп Гвадриола две”, истакао је Мурињо.

Коментари / 0

Оставите коментар