''Posebni'' s ponosom: Samo pojedini su mi ravni!

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je srećan jer samo nekolicina kolega može da mu priđe po uspesima.

Fudbal 15.03.2015 | 17:20
''Posebni'' s ponosom: Samo pojedini su mi ravni!

52-godišnji Portugalac je osvojio dve titule u Ligi šampiona i sedam u domaćim prvenstvima sa Portom, Interom, Realom i Čelsijem.

Po ostvarenjima, uz Murinja su od aktivnih trenera samo Karlo Ančeloti, Pep Gvardiola i Luj van Gal. Ančeloti ima po tri trofeja u Ligi šampiona i domaćim prvenstvima, Pep Gvardiola dve titule u elitnom takmičenju i četiri u domaćim ligama, a Van Gal jednu u Ligi šampiona i sedam u prvenstvima.

„Moja sreća prvenstveno dolazi u vidu poređenja sa drugima. Vidim da su samo odabrani meni uz rame po pitanju uspeha. Ostali? Vidim veliku, zaista veliku razliku“, naglasio je Murinjo.

’Plavci’ su ostali bez šanse za trofej u Ligi šampiona, pošto ih je eliminisao Pari Sen Žermen, ali su na odličnom putu da trijumfuju u Premijer ligi. Čelsi ima pet bodova više od drugoplasiranog Čelsija, ali i dve utakmice manje, a u nedelju od 14.30 se sastaje sa Sautemptonom.

“Imam veliko poštovanje za sve kolege, ali u Premijer ligi, ko je bio evropski šampion? Samo Van Gal i ja. U Premijer ligi, ko je osvojio titulu dva ili više puta? Samo Arsen Venger i ja? Koliko menadžera je osvojio sva takmičenja u ovoj zemlji? Kada pogledate u Evropi, ko je osvojio sedam titular u prvenstvim? Koliko je trenera osvojio dve Lige šampiona? Karlo Ančeloti je osvojio dve. Van Gal dve. I, Pep Gvadriola dve”, istakao je Murinjo.

Komentari / 0

Ostavite komentar