Тужилаштво БиХ : Осумњицени за тероризам

Пет лица ухапшених у акцији под кодним називом "Бенелукс" предато је поподне Тужилаштву БиХ и очекује се приједлог за одређивање њиховог притвора.

Босна и Херцеговина 14.03.2015 | 21:12
Тужилаштво БиХ : Осумњицени за тероризам

Ухапшени су предати у даљу процедуру због сумње да су починили кривично дјело тероризам.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ јуче су у акцији "Бенелукс" слободе лишили пет лица која се доводе у везу са тероризмом.

Ухапшена су лица чији су иницијали А.Р. /36/, О.А.С. /53/, Е.Џ. /42/ и А.Ш. /40/, а нешто касније на подручју Сарајева ухапшено је и лице чији су иницијали Ж.М. /41/. Том приликом пронађена је и импровизована експлозивна направа.

Према незваничним информацијама, ухапшени су држављани БиХ Енвер Џанко, Адис Рамић, Амар Шљиво и Жељко Маленица, те држављанин Шведске арапског поријекла Осман Абдел Селам.

Они су осумњичени да су на подручју БиХ, по наруџби, израдили експлозивну направу с намјером да је испоруче у једну од скандинавских земаља. Направа је, према расположивим сазнањима, требало да буде кориштена за извршење терористичког акта.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гангстерски обрацун

14.03.2015 20:27

Борба за власт, криминал и све ал' не тероризам до оног степена кад сте најмање 80% сигурни. На овај нацин сте их Глобално обиљезили до смрти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

15.03.2015 13:00

Федерација је постала "безцаринска зона" за терористе,обуку,набавку муниције,и транзит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бити фаир-плаyер

15.03.2015 20:04

Овако, Муслимани су на Западу у слицном полозају који су имали Афро-Американци. Свака дрзава има законе за разрацун с њима. Гдјегод су Муслимани ту су проблеми јер осим Богу ником се не покоравају. Ново друство је друство покорне индивидуе и стабилних система. ФБИХ је у вецини дрзава настањена Муслиманима. Ту се они осјецају као Срби у Србији. Доцим, Србе лове и оптузују за Русе. Не вјерујем да је ФБИХ слободна зона али не могу туци, приводити људе као да су у Манцестеру, НY итд.

ОДГОВОРИТЕ