Tužilaštvo BiH : Osumnjiceni za terorizam

Pet lica uhapšenih u akciji pod kodnim nazivom "Beneluks" predato je popodne Tužilaštvu BiH i očekuje se prijedlog za određivanje njihovog pritvora.

Bosna i Hercegovina 14.03.2015 | 21:12
Tužilaštvo BiH : Osumnjiceni za terorizam

Uhapšeni su predati u dalju proceduru zbog sumnje da su počinili krivično djelo terorizam.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ juče su u akciji "Beneluks" slobode lišili pet lica koja se dovode u vezu sa terorizmom.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.R. /36/, O.A.S. /53/, E.DŽ. /42/ i A.Š. /40/, a nešto kasnije na području Sarajeva uhapšeno je i lice čiji su inicijali Ž.M. /41/. Tom prilikom pronađena je i improvizovana eksplozivna naprava.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su državljani BiH Enver Džanko, Adis Ramić, Amar Šljivo i Željko Malenica, te državljanin Švedske arapskog porijekla Osman Abdel Selam.

Oni su osumnjičeni da su na području BiH, po narudžbi, izradili eksplozivnu napravu s namjerom da je isporuče u jednu od skandinavskih zemalja. Naprava je, prema raspoloživim saznanjima, trebalo da bude korištena za izvršenje terorističkog akta.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gangsterski obracun

14.03.2015 20:27

Borba za vlast, kriminal i sve al' ne terorizam do onog stepena kad ste najmanje 80% sigurni. Na ovaj nacin ste ih Globalno obiljezili do smrti.

ODGOVORITE
Name

007

15.03.2015 13:00

Federacija je postala "bezcarinska zona" za teroriste,obuku,nabavku municije,i tranzit.

ODGOVORITE
Name

Biti fair-player

15.03.2015 20:04

Ovako, Muslimani su na Zapadu u slicnom polozaju koji su imali Afro-Amerikanci. Svaka drzava ima zakone za razracun s njima. Gdjegod su Muslimani tu su problemi jer osim Bogu nikom se ne pokoravaju. Novo drustvo je drustvo pokorne individue i stabilnih sistema. FBIH je u vecini drzava nastanjena Muslimanima. Tu se oni osjecaju kao Srbi u Srbiji. Docim, Srbe love i optuzuju za Ruse. Ne vjerujem da je FBIH slobodna zona ali ne mogu tuci, privoditi ljude kao da su u Mancesteru, NY itd.

ODGOVORITE