Ф1: Хамилтону пол у Мелбурну!

Квалификацијама за Велику награду Аустралије почео је такмичарски део нове сезоне Формуле 1, а пол-позицију је изборио актуелни владар "најбржег циркуса на свету", Луис Хамилтон за воланом Мерцедесовог болида.

Остали спортови 14.03.2015 | 20:20
Ф1: Хамилтону пол у Мелбурну!

Његов резултат, минут и 26,327 секунди, био је убедљиво најбољи у борбама за стартне позиције у недељној трци, која се вози у шест часова по средњеевропском времену.

Хамилтонов клупски колега, Нико Розберг, био је други са 1:26,91, а њих двојица су били једини који су круз успели да одвезу у времену краћем од 87 секунди.

Колико су Луис и Нико били бољи од конкурената у квалификацијама говоре и подаци да је трећепласирани Фелипе Маса у Вилијамсовом болиду заостао скоро секунд и по (1:27,718) за браниоцем трона, а да су још само два возача, Ферарјеви Себастијан Фетел (1:27,757) и Кими Раиконен (1:27,790) одвезли круг за мање од 88 секунди. Сви остали - били су у неком свом свету, наизглед тако другачијем и тако споријем од, пре свих, Хамилтона, али и Розберга.

Редом ће у недељну трку поћи: Хамилтон, Розберг, Маса, Фетел, Раиконен, па Валтери Ботас, Данијел Рикиардо, Карлос Саинц млађи, Роман Грожан, Пастор Малдонадо, Фелипе Наср, Макс Верстапен, Данил Квјат, Нико Хулкенберг, Серхио Перез, Маркус Ериксон и, због проблема са возилима, са зачеља - тандем из Мекларена, Батон Магнусен.

Коментари / 0

Оставите коментар