Јавио се жени сат прије пада хеликоптера

Специјалиста анестезиолог Џевад Љајић (41) последњи пут супрузи Шефки јавио се из хеликоптера Војске Србије око 21:40, мање од сат времена пре пада, и рекао јој да је све у реду и да очекује да ускоро слете.

Србија 14.03.2015 | 18:35
Јавио се жени сат прије пада хеликоптера

Након тога, супруга га је неколико пута звала, али јој се јављала секретарица.

- Последњу поруку послала му је око шест сати ујутру у којем га је питала да ли је све у реду, шта се дешава и зашто јој се не јавља, али одговора није било. Око осам сати су је звали из новопазарске болнице и саопштили јој страшну вест – прича Џевадов стриц, Муамер који испред стана Љајићевих дочекивао велики број Новопазараца који су дошли да изразе саучешће породици.

Како кажу, био је одличан студент, у болници је радио скоро 15 година током којих је и специјализирао анестезиологију.

Џевадове колеге за њега имају само речи хвале. Кажу да је његовом погибијом, али и смрћу Мирослава Веселиновића, Нови Пазар доживео велики губитак.

- Џевад и Мићо, како смо сви звали Мирослава, су били сјајни људи и још боље колеге. Увек спремни да помогну, да раде и преко својих смена. Ово је велики ударац за Општу болницу и град, трагедија каква се не памти. Живели су да помажу људима, а тако су и погинули. Они су хероји овог града – каже доктор Кемал Брничанин.

Колико је доктор Џевад био спреман да колегама увек изађе у сусрет говори и податак да кобног дана није требало да ради, већ да је заменио колегу и преузео његову смену.

- Како је био анестезиолог увек је био у приправности, увек је очекивао позив и никада му није било тешко да у било које доба дана дотрчи у болницу и ускочи у операциону салу – причају колеге.

Иначе, Џевад је био и активан члан хуманитарног удружења Отворена рука које је помагало сиромашне и болесне у Новом Пазару и околини.

Џевад је иза себе оставио два сина, Рамиза старог шест година и Мехмеда који има тек две.


(Блиц)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

МираИСа

14.03.2015 17:59

Р.И.П.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

14.03.2015 17:59

Нека му је вјечан рахмет, и да га драги Аллах подари свим Џенетским љепотама, неговој породици и породицама осталих настрадалих саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

14.03.2015 18:04

Хвала добри цовјеце .Теби и колегама лака земља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

14.03.2015 18:41

Лака ти Црна Земља Људино!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

14.03.2015 19:06

Бол и туга до неба.Жалост као густа магла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђука

15.03.2015 08:12

Сауцасце свим погинулим породицама а посебно породици Дјукариц искрено сауцесце од родјака из Кнежева.

ОДГОВОРИТЕ