Javio se ženi sat prije pada helikoptera

Specijalista anesteziolog Dževad Ljajić (41) poslednji put supruzi Šefki javio se iz helikoptera Vojske Srbije oko 21:40, manje od sat vremena pre pada, i rekao joj da je sve u redu i da očekuje da uskoro slete.

Srbija 14.03.2015 | 18:35
Javio se ženi sat prije pada helikoptera

Nakon toga, supruga ga je nekoliko puta zvala, ali joj se javljala sekretarica.

- Poslednju poruku poslala mu je oko šest sati ujutru u kojem ga je pitala da li je sve u redu, šta se dešava i zašto joj se ne javlja, ali odgovora nije bilo. Oko osam sati su je zvali iz novopazarske bolnice i saopštili joj strašnu vest – priča Dževadov stric, Muamer koji ispred stana Ljajićevih dočekivao veliki broj Novopazaraca koji su došli da izraze saučešće porodici.

Kako kažu, bio je odličan student, u bolnici je radio skoro 15 godina tokom kojih je i specijalizirao anesteziologiju.

Dževadove kolege za njega imaju samo reči hvale. Kažu da je njegovom pogibijom, ali i smrću Miroslava Veselinovića, Novi Pazar doživeo veliki gubitak.

- Dževad i Mićo, kako smo svi zvali Miroslava, su bili sjajni ljudi i još bolje kolege. Uvek spremni da pomognu, da rade i preko svojih smena. Ovo je veliki udarac za Opštu bolnicu i grad, tragedija kakva se ne pamti. Živeli su da pomažu ljudima, a tako su i poginuli. Oni su heroji ovog grada – kaže doktor Kemal Brničanin.

Koliko je doktor Dževad bio spreman da kolegama uvek izađe u susret govori i podatak da kobnog dana nije trebalo da radi, već da je zamenio kolegu i preuzeo njegovu smenu.

- Kako je bio anesteziolog uvek je bio u pripravnosti, uvek je očekivao poziv i nikada mu nije bilo teško da u bilo koje doba dana dotrči u bolnicu i uskoči u operacionu salu – pričaju kolege.

Inače, Dževad je bio i aktivan član humanitarnog udruženja Otvorena ruka koje je pomagalo siromašne i bolesne u Novom Pazaru i okolini.

Dževad je iza sebe ostavio dva sina, Ramiza starog šest godina i Mehmeda koji ima tek dve.


(Blic)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

MiraISa

14.03.2015 17:59

R.I.P.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

14.03.2015 17:59

Neka mu je vječan rahmet, i da ga dragi Allah podari svim DŽenetskim ljepotama, negovoj porodici i porodicama ostalih nastradalih saučešće.

ODGOVORITE
Name

Miki

14.03.2015 18:04

Hvala dobri covjece .Tebi i kolegama laka zemlja!

ODGOVORITE
Name

JA

14.03.2015 18:41

Laka ti Crna Zemlja Ljudino!!!

ODGOVORITE
Name

007

14.03.2015 19:06

Bol i tuga do neba.Žalost kao gusta magla.

ODGOVORITE
Name

đuka

15.03.2015 08:12

Saucasce svim poginulim porodicama a posebno porodici Djukaric iskreno saucesce od rodjaka iz Kneževa.

ODGOVORITE