Коме то смета фудбалска селекција РС?!

Одигравање меча репрезентација Републике Српске и Србије који је планиран за 15. јун доведен је у питање због неслагања појединих челника Фудбалског савеза БиХ.

Фудбал 14.03.2015 | 23:20
Коме то смета фудбалска селекција РС?!

Наиме, функционери ФС БиХ који долазе из Федерације БиХ на све могуће начине покушавају забранити овај сусрет.

Тако потпредсједник ФС БиХ и члан ИО ФС БиХ Иван Беус каже да се меч ентитетске селекције не смије играти у терминима предвиђеним за сусрете националних селекција. Нејасно је зашто Беусу смета термин меча Српске и Србије јер БиХ игра три дана раније што не би требало представљати никакав проблем.

Он сматра да Република Српска своје мечеве треба играти “у вријеме када играју остале регионалне репрезентације попут Баскије или Каталоније у Шпанији”.

Члан ИО ФС БиХ Мухамед Бегагић утакмицу Републике Српске и Србије сматра политичком, а не спортском и јасно даје до знања да ће на сједници Извршног одбора ФС БиХ гласати против ове одлуке уколико она буде на дневном реду. Бегагић додаје да ће ФС БиХ такође консултовати УЕФА и ФИФА поводом овог питања.

Очигледно је да се меч Српске и Србије покушава “минирати” на све могуће начине. У том циљу Бегагић наводи да би прије евентуалног одигравања сусрета Фудбалски савез Републике Српске морао дефинисати много ствари, од којих су многе бесмислене. Он сматра да би се прије почетка меча требала интонирати химна БиХ, те да би играчи Српске требали носити дресове са државним грбом БиХ.

Зашто би се интонирала химна БиХ када Република Српска има своју химну “Моја Република”?

Зашто би играчи РС носили дресове са националним обиљежјем БиХ када и репрезентације Каталоније и Баскије, за које се фудбалски званичници из ФБиХ здушно хватају у својим “излагањима”, играју утакмице под својим заставама и са грбом свог фудбалског савеза?

Има и оних који сматрају да би Србија умјесто са Републиком Српском требала одиграти пријатељску утакмицу са репрезентацијом Босне и Херцеговине “због унапређења односа држава и фудбалских савеза”.

Једно је јасно – фудбалски званичници из ФБиХ не желе допустити Републици Српској да игра пријатељске утакмице. Коме и зашто то смета мало коме је јасно.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

босанац

15.03.2015 07:00

Коме и зашто смета химна БиХ па спорташи свих националности на свим свјетским смотрама само слушају музику а нема текста. Тражите да признамо РС и РС је призната као ентитет али коме и зашто смета да призна да се тај ентитет налази у БиХ немогуће је да само једни могу бити угрожени. Кад полиутичари то схвате неће више бити проблема угледајте се мало на спорташе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боy

15.03.2015 07:08

Фрее Република Српска

ОДГОВОРИТЕ