Kome to smeta fudbalska selekcija RS?!

Odigravanje meča reprezentacija Republike Srpske i Srbije koji je planiran za 15. jun doveden je u pitanje zbog neslaganja pojedinih čelnika Fudbalskog saveza BiH.

Fudbal 14.03.2015 | 23:20
Kome to smeta fudbalska selekcija RS?!

Naime, funkcioneri FS BiH koji dolaze iz Federacije BiH na sve moguće načine pokušavaju zabraniti ovaj susret.

Tako potpredsjednik FS BiH i član IO FS BiH Ivan Beus kaže da se meč entitetske selekcije ne smije igrati u terminima predviđenim za susrete nacionalnih selekcija. Nejasno je zašto Beusu smeta termin meča Srpske i Srbije jer BiH igra tri dana ranije što ne bi trebalo predstavljati nikakav problem.

On smatra da Republika Srpska svoje mečeve treba igrati “u vrijeme kada igraju ostale regionalne reprezentacije poput Baskije ili Katalonije u Španiji”.

Član IO FS BiH Muhamed Begagić utakmicu Republike Srpske i Srbije smatra političkom, a ne sportskom i jasno daje do znanja da će na sjednici Izvršnog odbora FS BiH glasati protiv ove odluke ukoliko ona bude na dnevnom redu. Begagić dodaje da će FS BiH takođe konsultovati UEFA i FIFA povodom ovog pitanja.

Očigledno je da se meč Srpske i Srbije pokušava “minirati” na sve moguće načine. U tom cilju Begagić navodi da bi prije eventualnog odigravanja susreta Fudbalski savez Republike Srpske morao definisati mnogo stvari, od kojih su mnoge besmislene. On smatra da bi se prije početka meča trebala intonirati himna BiH, te da bi igrači Srpske trebali nositi dresove sa državnim grbom BiH.

Zašto bi se intonirala himna BiH kada Republika Srpska ima svoju himnu “Moja Republika”?

Zašto bi igrači RS nosili dresove sa nacionalnim obilježjem BiH kada i reprezentacije Katalonije i Baskije, za koje se fudbalski zvaničnici iz FBiH zdušno hvataju u svojim “izlaganjima”, igraju utakmice pod svojim zastavama i sa grbom svog fudbalskog saveza?

Ima i onih koji smatraju da bi Srbija umjesto sa Republikom Srpskom trebala odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine “zbog unapređenja odnosa država i fudbalskih saveza”.

Jedno je jasno – fudbalski zvaničnici iz FBiH ne žele dopustiti Republici Srpskoj da igra prijateljske utakmice. Kome i zašto to smeta malo kome je jasno.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bosanac

15.03.2015 07:00

Kome i zašto smeta himna BiH pa sportaši svih nacionalnosti na svim svjetskim smotrama samo slušaju muziku a nema teksta. Tražite da priznamo RS i RS je priznata kao entitet ali kome i zašto smeta da prizna da se taj entitet nalazi u BiH nemoguće je da samo jedni mogu biti ugroženi. Kad poliutičari to shvate neće više biti problema ugledajte se malo na sportaše.

ODGOVORITE
Name

boy

15.03.2015 07:08

Free Republika Srpska

ODGOVORITE