Потребно јединство свих бораца Српске

Подијељеност бораца Републике Српске у више организација и удружења све више слаби борачку популацију која на такав начин нема снагу да се одупре свим неправдама и омаловажавању бораца, истакнуто је у емисији "Изазови" БН телевизије.

Република Српска 13.03.2015 | 23:00
Потребно јединство свих бораца Српске

Само јединствена Борачка организација Републике Српске, формирана на здравим основама, без ратних дезертера и донатора може се истински борити за права и бољи положај бораца, истакао је представник Борачке организације Српске Зоран Бијелић.

Борачка организација Републике Српске је репрезентативни представник бораца, тврди Бијелић. Чланство од 175.000 је само једна од потврда да борци имају повјерење у своју организацију. Уситњавањем, и прављењем неких нових удружења само се прави штета, сматра Бијелић.

"Ништа не могу да ураде кад имају пет чланова. а онда су те фаце на екрану и тиме одузимају могућност Борачкој организацији да конкретно помогне борцима", каже Бијелић.

Горан Костић из Организације ратних војних инвалида, која сада има 1000 чланова, незадовољан је садашњом Борачком орагнизацијом, конкретно бањалучким одбором.

Душко Вуковић, предсједник Удружења Ветерана Републике Српске тврди да су они законски формирани и да је њима актуелизовано питање бораца.

"У периоду од Бојића до Ћургуза је Борачка организација доживљавала страховите деформације , јер Борачка организација је у себе усисала дезертере, ратне профитере, фалисфиковане борце", каже Вуковић.

У Борачкој организацији тврде да се у борачке редове увукла политика, на шта Ацо Прелић из Странке социјалне сигорности српских бораца истиче:

"Ја не знам зашто стално одбацују и покушавају борачкој популацији наметнути идеју да борци не треба да се баве политиком. Политика се увелико бави нама борцима, нас борце је политика и довела до просјачког штапа. Нас је политика разјединила, али нас је разјединила и наша сујета и људи који су ниских моралних вриједности. Моја оцјена је да генерал Миломир Савчић има моралне квалитете и радиће пуно на побољшању положаја бораца", каже Прелић.

Прелић који је са Вукотићем својевремено повео борбу за смјене у Борачкој организацији, упутио је критике Вукотићу:

"Странка бораца је омогућила комплетну организацију протеста, а ти си одлагао многе ствари које смо требали одрадити и немој да се лажемо. Запослио си жену, тражиш паре за посебан статус и та ми се прича гади".

Прелић је рекао да му је доста подјела и да се залаже за формирање Савеза заједница борачких организација.

БН ТВ

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

народ који није глуп

13.03.2015 22:05

Ако сте се за ово борили одмах је срусите и препустите првом ко буде хтио да нас узме. Па макар то били турци,њемци,хрвати....Под њиховом власти би нам било боље него под овом домацом лоповском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

14.03.2015 23:48

Овај Бјелић из Добоја је прави лажов и ради само за своје интересе. Срам да га буде његових година како само слага за ону госпођу што је радила у БО Добој сви знамо шта су јој урадили а он лаже да јој је послао поруку да се договоре срам да их буде шта раде од породица погинулих бораца и њихове дјеце.

Name

Брод

15.03.2015 18:26

Лично познајем гос.Бијелића, Миро најмање што се може рећи да ниси у праву, јер је гос.Бијелић изабран после поплава и нема никакве веза са тим што пишете или сте неинформисани или је нешто друго у питању.

Name

Патриота

13.03.2015 22:06

Ми Борци смо увјек јединствени али остатак није .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

13.03.2015 22:29

Борци вријеме је да се дигнете опет да отјерате ове лопове сто нам униставају Републику Српску!Да кренете од предсједника па даље!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

орао

22.02.2016 15:20

Није се проблем дици, дизали смо се ми и за мање, али "да се дигнете, ...,да отјерате, ..., да кренете", засто у другом лицу мнозине, ста је са вама осталима, јел хоцете да вам се опет све сервира!

Name

Срдјан

13.03.2015 23:15

Зивио Миле Додик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

као

13.03.2015 23:31

Вукотиц је као купљени папци истовјетан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

13.03.2015 23:31

Отисао сам у рат са непуних 18 а данас имам 40 те осудјен да радим на дневнице код дезертера и ратних профитера трпеци све облике тортуре знајуци да никада нецу зарадити пензију јер наведене гадове нико неце да натјера да пријаве раднике те им редовно уплацују стаз.Драга господо пролазеци поред средносколског центра обицно застанем и погледам оне безбризне дјецаке те се сјетим гдје смо ми били њихових година и каквим зивотом смо зивјели,ако се то уопсте и могло назвати зивотом, али ми је пуно срце јер та дјеца неце проци кроз пакао кроз који смо ми морали.Сви ови краватаси треба да се стиде јер ниста нису урадили за своје саборце,само млате празну сламу заборављајуци кости разбацане од Сатора,Динаре,Остреља, Грмеца,Власица,Озрена,Игмана...и нас јадних дуса који назалост презивисмо и остасмо да гледамо зло оцима.Срам да вас буде господо,СРАМ ДА ВАС БУДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

14.03.2015 00:10

Ма ј.... борце...1 сам категорија борца а у предузецу све један ал дословно све сефовске позиције имају људи који нису били ни један дан,понављам један дан на ратисту...Ето то ти је Република Српска ...мислите да би то код Тите могло...е мој Марсале!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Сирогојну

14.03.2015 09:04

Сирогојно:Бога ми ти си нескроман многи од ових бораца би били срецни да имају било какав стални посао а теби смета сто ти ниси добио неку директорску функцију. Па ста мислиш да би сви који су носили униформу као компензацију добили да буду сефови ко би уопште радио, а да не кажем колико је од њих без било какве квалификације или само са неким занатом. И на крају зато нам је и држава таква а и фирме зато сто је - их воде полу писмени али битно је да су странацки активисти. То је било и пре ове власти то је сада са њом али нажалост то ће бити и са било којом новом која дођје систем се лако мења али људи скоро никако.

Name

сирогојно

14.03.2015 11:04

Е мој Зоране каква директорска позиција ја сам обицни радник и имам посао ал сам толико понизен и ста све јос од тих твојих директора ..е мој Зоране ти се изгледа задовољавас мрвицама, е мој Зоране. А у бивсој дрзави као радник био сам постован, плацен и ... био сам цовјек...ма без везе је прицат...сад сам имас посао сути и ради..зато нам и јест тако...И то ако мисли да је 480КМ плата и то не редовна онда свака цаст...

Name

Борац

14.03.2015 02:24

Ако нам је Ацо Прелиц представник за било какве преговоре не треба ни да постоји. Тог кретена ко познаје потврдит це ово сто мислим. Збогом борци и сретно са том будалом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссссб

14.03.2015 18:23

" борац " јуначе што не напишеш име ???

Name

ситне паре

14.03.2015 04:22

Несретник Вукотиц је купљен за ситне паре и он или мора да се извини својим саборцима или це се повлацити са оним фукарама по РТРС и на крају нестат. Вукотицу,срам да те буде,насе мајке су плакале када си био у парку,сада те пљују и куну ко посљедњу фукару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

14.03.2015 04:57

Ако не знате ста знаце ријеци сљам,полтрон,дупелизац...Ако не знате како изгледа цовјек без образа који би продао све само за свој интерес е обратите пазњу на оног Вукотица.Ти био борац???Ти би нас водио у некакве побједе?Ти са таквим карактером?Па ти би се увукао у .упе првом политицару само да не идес на фронт.Код Савцица сам био диверзан у Заститном пуку.Ја знам ко је Савциц и каква је то људина.А зна и он кога је имао у јединици.А ви борци око мањерки, ма ..бијем вам.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

14.03.2015 05:10

Савчића је поставио Додик, и како очекивати од њега да ради против свог ментора Милокрада Лакташенка. Сјетите се само шта је на почетку свог мандата говорио Пантелија ЧурГУЗ, и на крају отишао код свог шефа и прикључио се своме налогодавцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грмецки орао

14.03.2015 11:46

Милојко,Савцица није поставио Додик,да се њега питало Цургуз би остао предсједник или Владо Зивковиц из Прњавора.Савциц је прави избор, а не ови прелетаци.

Name

Милан

14.03.2015 05:55

Категоризација у самом старту није реално урадјена. Ово пишем због младих војника који су због година отишли у војску нешто касније,али су били у пуку ,гарди,диверзантима итд. те просли најгора могуца ратиста. Данас су они борци цетврте и пете категорије за разлику од оних који су били по којекаквим командамауградовима, позадинским јединицама итд.На залост такви су данассвагдје на првом мјесту,а да не говоримо о дезертерима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.03.2015 05:58

И ви спадате у групу папака покусавате преко продаје бораца да се удомите политицки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сад па сад

14.03.2015 06:05

Репродукцијом рада Борачке организације ,сада имамо издвојена удружеја почев од РВИ па на даље који су били по природи свог постојања у сазиву исте што довољно говори о "способности" Борачке организације!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

млади борци ИДЈ

14.03.2015 06:17

И даље се питамо:Зашто су донатори борци 1. категорије, а млади борци ВРС класе 1993/1994 извидјацко-диверзантских јединица 4.,5.,6. категоријие.Засто ни један новинар не смије да отвори питање,засто су млади борци извидјацко-диверзантских јединица борци 5. и 6. категорије а донатори и позадинске јединице 1. категорије,засто се само гледа временски период рата а не заслуге у борбама???!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сад па сад

14.03.2015 16:28

Назовимо ДОНАТОРИ , па кад би се вршила адекватна категоризација сваког борца неовисно од проведеног времана , како би донатори добијали свој поврат ,...... па опет ко фол ДОНАТОРИ . Донатор је једини онај ко ДОНИРА ДИО "СВОГ ЗДРАВЉА " Е ТУ НЕМА ПОВРАТА !!!

Name

Остоја

14.03.2015 06:51

Борацка организација и борци уопсте треба да постану опозиција и водецим странкама а исто тако и опозиционим странкама. И опозиција се труди да стекне симпатије борацке организације а само са циљем злоупотребе бораца. Вукотиц па он на оциглед свих покусава разјединит борацку популацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кустурић Јован

14.03.2015 07:01

Какво јединство ......једни су лажни борци,други политички шпијуни,трећи интерешчије,четврти лопови који гледају да је њима добро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тихомирфонтан@yахоо.цом

14.03.2015 07:14

срамота кад сад не моземо да препознамо праве борце, за 20 година кад нас не буде, ова прица висе неце бит актуелна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука

14.03.2015 07:47

Нема ту дефинитивно дуже година слоге све и један би да служи и ради за власт у којој борци и народ заједно пропадоше због лошег живота

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

14.03.2015 08:11

ТАЈ БИЈЕЛИЦ И ВУКОТИЦ ВИДИ И БУДАЛА ДА СУ ЕКСПОНЕНТИ ВЛАДАЈУЦИХ КРИМИНАЛАЦА. БИЈЕЛИЦ ЈЕ ДОБИО НАЛОГ ОД ВЛАДАЈУЦИХ ДА РУСИ ВЛАСТ У ДОБОЈУ ПРЕКО БОРАЦА ПА АКО БОРЦИ НАСЈЕДНУ НА ТУ ИГРУ ОНДА ТУ ОРГАНИЗАЦИЈУ ТРЕБА УКИНУТИ ИЛИ ЈЕ НАЗВАТ БОРЦИ СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац 7.категорије

14.03.2015 08:29

Нема ништа већ разапињати чадоре у сред БЛ код Саборне цркве и Палате његове, слично као и хрватски бранитељи у Савској улици загребачкој. Све вам је то оставио Пантелија и његове још живе подреплије као своју и не само своју заоставштину. Али, у лику овог ветерана уздиже се нови Пантелија. Све се то могло предухитрити само да је извршена стручна анализа пословања БОРС инвест фонда, примјеном одређених форензичких метода. Али, није, па је зато овако како је, а добро није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре:Милојко

14.03.2015 08:36

Ниси у праву. Савцица су изгласали борци који га знају, гдје је све био, колико пута је рањен, какав је цовјек. Додик је хтио Цургузовог д...увлакаца Парадјину са Пала, ратног цату, профитера, ал борци нису дали. Знаци, НЕ ЛУПЕТАЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

14.03.2015 16:00

Видјечемо на крају његовог мандата ко лупета, живи били па видјели.

Name

Борац

14.03.2015 08:59

Бојим се да је премиса на којој је заснована емисија у старту погрешна. Тврди се да више борачких организација нужно слаби утицај бораца. рекао бих да више озбиљних организација само могу умањити могућност утицаја владајуће странке на питања бораца. Свједоци смо да су сви досадашњи предсједници БОРС-а постали активни политичари (Бојић у СДС а Ћургуз у СНСД). Тврди се да је ген. Савчић одличан, најбољи, против садашње власти а чињеница је да он до сада ама баш ништа није урадио на побољшању стања, као што је чињеница да ни једном једином ријечју није критиковао СНСД који је главни кривац за тужно стање борачке популације. Како да напада партију коју је подржао у (контра)револуцији када је отворено стао уз Биљану Плавшић, Додиковог заштитника. Неки Прелић са партијом ужасно дугачког назива изашао на изборе заједно са лопином Глигорићем и у Бијељини оним баксузом Мастилом и тако у коалицији нису успјели намаћи пар хиљада гласова да уђу у Скупштину. А и како би када је Ацо екстремно неписмен. Овај брко из БОРС-а и РВИ мутави и туњави. Али за све ово нам је крив Вукотић! Само зато јер није хтио отворено у политику и јер је (брзоплето) ушао у причу око Џаферовиће. И он је сад највећи издајица. Једини паметан међу саговорницима. Да Вукотић лута, лута, али да је он крив за било шта, то може само неко наиван да тврди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре као

14.03.2015 09:37

Срби не кажу и не пишу "истовјетно",што ми говори да си хрват...ајд сад разгули у лијепу вашу пм.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

14.03.2015 11:58

Искрено сам се надао да има шансе да се ујединимо и станемо под исти барјак али сад видим да су то само моје пусте жеље.Кад се већ о томе пише ја за себе могу рећи да сам борац и више него прве категорије (ратовао сам од '91 и Западној Славонији)али мој представник што се тиче тога није БО РС!! БО Републике Српске нас је и довела доовдје! Укинули су и оно мало права што смо имали и борце сада представљају они који су ми непознати из рата. Добро каже тај Бјелић из Добоја да се Предсјенику БО увијек, баш увијек мора јавити на телефон Министар за борачка питања и Предсједник владе! Борце нико не схвата озбиљно и то ће показати и протест у Добоју јер би и ми из осталих градова требало да одемо у Добој и подржимо нашу браћу из Добоја.Тај протест је велики тест за све нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР

14.03.2015 12:47

Постоји само једна борачка организација-БОРС, а остало су "НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ", које су врло лако ПОТКУПЉИВЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

14.03.2015 13:34

Дажба нам је да идемо овакви какви јесмо у било какве протесте. Прво требамо увести ред у кући. Значи боракча организација са предсједништвом у којем ће бити представници свих катогирија бораца на челу са Савчићем. Ову двојицу мућака Вукотића и Прелића хитно игнорисати. Брзо ће они остати без чланства. Чисте интересџије и папци. Значи добро организована борачка организација на челу са предсједништвом чији се чланови одмах могу смјенити ако не оставре одређене резултате. Само тако можемо бити значајан фактор остало је све прливање из шупљег у празно.Жалосно би било да нам поменута двојица праве диверзије. Вукотић се сигурно окитио у студију са оним силним крстовима раскопчан до паса јер вјероватно неби могао ходати од тежине или би издерао сако. Зар да такви људи имају неки утицај? За оног другог исто би се могао дати лијеп опис али то ћу другом приликом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мастер-магистар

14.03.2015 14:07

Подијелили су нас на борце разних категорија. Отишао сам у рат са 18 година задобио задњу 7 категорију. Баш ме занима да сам примио метак , да ли бих био погинули борац седме категорије. Нисам примио никад никакав додатак, ни подстицај. Потпуно смо маргинализовани, ми, демобилисани борци. И сад су нам на чело БОРС-а опет поставили човјека који уопште није демобилисано борац, већ официр који је и послије рата уредно добијао плату. И наравно да ни он не може знати како је нама истинским демобилисаним борцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

илиџа

14.03.2015 16:04

Рат је било лакше презивјети,него ово вријеме.Тад ме је било стах метка а сад сваког новог дана питам се како да се преживи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ-РВИ

14.03.2015 21:02

БСТ бестрзајни топ.сваки прави борац зна ста знаци тај род у рату(БСТ и Пјесадија)заједно цијели рат у(рову земуници)ПРВА линија. од 94.год РВИ- 2010.год.потплсцени љекари,који нису видјели ратисте,за врјеме рата су неки били студенти заједно саМРИБИЗи срамном ревизијом умањују или укидају инвалиднине и пониставају (налазе доктора) који су уцесници и који су били са нама на ратисту,доктора специјалиста(болести из рата) и доктора овластених судских вјестака, ови доле наведени доктори су требали бити у ревизији,а не Ортопед или гастролог у ревизији РВИ-у који нема ока или наопако.Зато горе коментар ре-Милојко ово сто казе за Генерала Савцица да је добар цовјек и да је рањаван.Зато Генерал треба да помогне РВИ-а којима је укинута или умањена инвалиднина,или путем медија да им да информације ста да раде и цине јер нас доста има судске пресуде у корист РВИ.Јер синоц у емисији а и у другим емисијама то питање рјетко ко спомене.Замољавам и емисију ИЗАЗОВИ да једном као госте доведу те љекаре из комисије о ревизији РВИ.и некога из министарства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац на чекању

14.03.2015 21:28

Немојте још ништа радити. Чекајте још мало да помру борци и проблем ће бити ријешен. Укупан број је за 20 година чекања значајно умањен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марине Цоп

15.03.2015 10:21

Да сам се којим случајем борио у на страни коалиције у Ираку против Садама, данас бих имао америчко држављанство! Овако остао сам биједа и фукара, јер су иза рике топова дошле хорде лопова и попова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

27.02.2016 12:04

Срушимо империју лопова.

Name

Борис

25.07.2020 18:15

Не, не нису борци створили РС вец самозвани "ствараоци" пљацком у рату па све до данасњег дана. Зато обавезно и хитно испитати поријекло имовине, материјални статус "стваралаца" па покренути тузбе, нека овај напацени народ види ко се и засто борио у рату и послије рата

ОДГОВОРИТЕ