ХОЛ: Вејиновић - гол плус асистенција за рушење АЗ-а!

Када Витесе поведе код куће ове сезоне, никако не може да изгуби. АЗ Алкмар је тек други пут у последњих 12 мечева остао без победе на гостовањима која је играо у петак увече.

Фудбал 13.03.2015 | 22:20
ХОЛ: Вејиновић - гол плус асистенција за рушење АЗ-а!

Од самог почетка меча гледали смо прави нападачки, холандски фудбал. Већ у првих десет минута виђена су два гола, да би трећи пао тек у другом полувремену за коначних 2:1 (1:1).

Вечерас је једна традиција срушена, а један фантастичан јубилеј је достигнут. Наиме, од претходних 11 мечева које је АЗ играо у гостима петком увече, славио је чак на десет, док је екипа која им је срушила традицију постигла свој 1500. гол у Ередивизији.

Наш Марко Вејиновић је на тај начин учествовао у историји, јер је управо он био асистент код тог поготка. Додуше, он је само додао лопту, а одбрана тима из Алкмара је очајном реакцијом омогућила Бертранду Траореу да донесе предност домаћинима.

Међутим, славље је трајало свега минут, пошто је на другој страни на један одбитак у осмом минуту најбоље одреаговао Стивен Берхуис.

Када се меч ломио, Бертранд Траоре је у 73. минуту индиректно вратио услугу Вејиновићу, јер је оборен у казненом простору, па је наш фудбалер шутнуо пенал и савладао голмана.

У игру је у 88. минуту ушао Урош Ђурђевић, а седам минута касније је Казаишвили постигао одлучујући погодак.

Када Витесе поведе ове сезоне код куће, не може да изгуби, што се и ове вечери показало као тачно.

Коментари / 0

Оставите коментар