HOL: Vejinović - gol plus asistencija za rušenje AZ-a!

Kada Vitese povede kod kuće ove sezone, nikako ne može da izgubi. AZ Alkmar je tek drugi put u poslednjih 12 mečeva ostao bez pobede na gostovanjima koja je igrao u petak uveče.

Fudbal 13.03.2015 | 22:20
HOL: Vejinović - gol plus asistencija za rušenje AZ-a!

Od samog početka meča gledali smo pravi napadački, holandski fudbal. Već u prvih deset minuta viđena su dva gola, da bi treći pao tek u drugom poluvremenu za konačnih 2:1 (1:1).

Večeras je jedna tradicija srušena, a jedan fantastičan jubilej je dostignut. Naime, od prethodnih 11 mečeva koje je AZ igrao u gostima petkom uveče, slavio je čak na deset, dok je ekipa koja im je srušila tradiciju postigla svoj 1500. gol u Erediviziji.

Naš Marko Vejinović je na taj način učestvovao u istoriji, jer je upravo on bio asistent kod tog pogotka. Doduše, on je samo dodao loptu, a odbrana tima iz Alkmara je očajnom reakcijom omogućila Bertrandu Traoreu da donese prednost domaćinima.

Međutim, slavlje je trajalo svega minut, pošto je na drugoj strani na jedan odbitak u osmom minutu najbolje odreagovao Stiven Berhuis.

Kada se meč lomio, Bertrand Traore je u 73. minutu indirektno vratio uslugu Vejinoviću, jer je oboren u kaznenom prostoru, pa je naš fudbaler šutnuo penal i savladao golmana.

U igru je u 88. minutu ušao Uroš Đurđević, a sedam minuta kasnije je Kazaišvili postigao odlučujući pogodak.

Kada Vitese povede ove sezone kod kuće, ne može da izgubi, što se i ove večeri pokazalo kao tačno.

Komentari / 0

Ostavite komentar