Тужна прича српских јунакиња! Отац преминуо, мајка у руднику, а оне...

Сестре Ивана (12) и Невена (14) Илић у протекле две године освојиле су 70 медаља у атлетским дисциплинама, а Ивана је на републичком првенству које је недавно одржано у Новом Саду поставила државни рекорд у спринту.

Остали спортови 14.03.2015 | 15:00
Тужна прича српских јунакиња! Отац преминуо, мајка у руднику, а оне...

Ивана Илић је трку у дисциплини 60 метара претрчала за 8,35 секунди и постала пионирски рекордер у Србији међу 62 такмичара.

Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић у петак је организовао за њих посебан пријем обећавши помоћ локалне самоуправе јер о њима брине само мајка.

На републичком првенству у Новом Саду појавиле су се захваљујући донацијама Рудника са флотацијом на Руднику где им је отац Драган пре десет година настрадао као рудар.

После очеве смрти њихова мајка Лела Илић (40) добила је посао у Руднику олова и цинка, где сада ради као архивар, а купили су им и стан у Горњем Милановцу где живе од једне плате.

Како је за агенцију Бета изјавила мајка захвални су Руднику јер им даје и друге облике помоћи без чега би тешко могла да им обезбеди све за школу и живот.

"Свакодневно путујем на посао из Горњег Милановца, а оне су сваки слободан тренутак посветиле спорту и одласке на такмичења и опрему обезбеђује Рудник", рекла је Илић.

Сестре су изјавиле да ће тежити да постану врхунски спротисти и да им је жеља да буду професори спорта и фижичке културе, а да никада неће отићи из Горњег Милановца.

Њихов тренер Миливоје Урошевић рекао је да су девојчице изетно талентоване и упорне на тренинзима и да верује да ће, поред садашњих резултата, постићи и нове рекорде.

Коментари / 0

Оставите коментар