И они играју без воде, без хране, без струје...!

У Ваљадолиду играју „на ваздух“, играју и побеђују! Тужна судбина некада стандардног шпанског прволигаша...

Кошарка 14.03.2015 | 14:20
И они играју без воде, без хране, без струје...!

Кошаркаши Ваљадолида немају ни за кифлу! Буквално! Живе у апсолутно нељудским условима већ две сезоне, а право је чудо како су у другој лиги успели да забележе 14 победа и само осам пораза, те да су још увек у игри за поврадак у АЦБ лигу.

Већ четири месеца, кошаркаши Ваљадолида су без било какве исплате, а стручни штаб још дуже. А то што би требало да приме је заиста јадно. Шест најбољих играча је под уговором од 500 евра месечно, а сви остали примају само 200! Да бар то приме, па и некако, него и то касни, па се често дешава да немају шта да једу, да им искључују струју у становима, чак и воду. У таквим условима не би требало нико да живи, а камоли професионални спортисти од којих се сваке недеље очекују надљудски напори.

Тренер екипе Порфирио Фисак, чини све што је у његовој моћи како би својим играчима обезбедио најосновија средства за живот. Наиме постоји ресторан у близини дворане у којој игра Ваљадолид, а како тренер Фисак познаје власника, успео је да га убеди да играчима понекад послужи бесплатни оброк, док се други део играча храни у ресторани који је у власништву тренера, наравно бесплатно.

Ваљадолид игра сасвим добро ове сезоне, за свако поштовање, у другој лиги су успели да забележе 14 победа и осам пораза, а тренер екипе уопште не жели да прича о резултатим и евентуалном повратку у АЦБ лигу.
„Ма какав повратак у АЦБ лигу. Знате ли колико су финансијски моћни клубови у првој лиги? Мој једини циљ је да моји кошаркаши сваког дана имају да једу, ништа друго! Наши странци, Којануба и Абдулаје из Чада и Сенегала, живе заједно код даме по имену Ћус која се брине о њима, спрема им храну и брине се да им ништа не фали. Њој клуб дугује бескрајну захвалност.“

Фисак је прошле недеље неколико кошаркаша морао да пошаље кући јер су на тренинг дошли без доручка. Није желео да ризикује да иком од њих буде лоше, те је морао да води тренинг са практично пола екипе. Град је блокирао финансирање клубу у износу од 390.000 евра годишње што је био један од најтежих удараца, који очигледно у Ваљадолиду нису успели да преживе.

Шта ће бити са Ваљадолидом, вероватно нико не зна, али овако сигурно неће дуго издржати.

Коментари / 0

Оставите коментар