Др Пирло о повлачењу: Ма, далеко је то...

Фудбалер Јувентуса Андреа Пирло открио је да се умало повукао после пораза Милана од Ливерпула у финалу Лиге шампиона 2005. године.

Фудбал 14.03.2015 | 13:00
Др Пирло о повлачењу: Ма, далеко је то...

Пирло је био у тиму ’Росонера’ који је водио са 3:0 у том финалу, које је одиграно у Истанбулу, да би Ливерпул постигао три гола и одвео утакмицу у продужетке.

Голман ’Редса’ Јержи Дудек одбранио је Пирлов пенал, док је Андреј Шевченко био непрецизан са беле тачке, а Ливерпул је на крају славио.

„Дан када ћу напустити фудбал је далеко. Али, та идеја ми је једном приликом пала на памет. Било је то после пораза Милана у финалу Лиге шампиона од Ливерпула. Неколико дана сам мислио да је дошао крај, нисам уопште имао снаге“, рекао је Пирло.

35-годишњи Италијан је, наравно, одлучио да настави да игра и од тада је постао један од најбољих плејмејкера на свету. Наредне године, Пирло је са Италијом освојио Светско првенство, потом је покорио Лигу шампиона са Миланом 2007. године, а 2011. прешао у Јувентус, са којим је од тада непобедив у Серији А.

„Одувек сам знао да сам добар. Био сам бољи од других. Никад ме није бринуо притисак јер су сви очекивали да успем. Штавише, то ми је дало већи осећај одговорности. То што сам био свестан да сам талентован ме је натерало да напредујем. Такав је мој живот, то сам одувек желео и још желим. То је средиште мог живота 20 година, а кроз фудбал сам схватио које је моје место у свету. Много сам научио, првенствено да никад не заборавим да будем захвалан, а потом и да не будем огорчен, јер у фудбалу срећа не постоји. Неколико година можете да имате среће, али потом ће испливати ваше мане. Реалност је другачија. Људи вас гледају и они који знају да играју ће напредовати, док ће они који не знају остати на нижем нивоу“, нагласио је Пирло.

Коментари / 0

Оставите коментар