Dr Pirlo o povlačenju: Ma, daleko je to...

Fudbaler Juventusa Andrea Pirlo otkrio je da se umalo povukao posle poraza Milana od Liverpula u finalu Lige šampiona 2005. godine.

Fudbal 14.03.2015 | 13:00
Dr Pirlo o povlačenju: Ma, daleko je to...

Pirlo je bio u timu ’Rosonera’ koji je vodio sa 3:0 u tom finalu, koje je odigrano u Istanbulu, da bi Liverpul postigao tri gola i odveo utakmicu u produžetke.

Golman ’Redsa’ Jerži Dudek odbranio je Pirlov penal, dok je Andrej Ševčenko bio neprecizan sa bele tačke, a Liverpul je na kraju slavio.

„Dan kada ću napustiti fudbal je daleko. Ali, ta ideja mi je jednom prilikom pala na pamet. Bilo je to posle poraza Milana u finalu Lige šampiona od Liverpula. Nekoliko dana sam mislio da je došao kraj, nisam uopšte imao snage“, rekao je Pirlo.

35-godišnji Italijan je, naravno, odlučio da nastavi da igra i od tada je postao jedan od najboljih plejmejkera na svetu. Naredne godine, Pirlo je sa Italijom osvojio Svetsko prvenstvo, potom je pokorio Ligu šampiona sa Milanom 2007. godine, a 2011. prešao u Juventus, sa kojim je od tada nepobediv u Seriji A.

„Oduvek sam znao da sam dobar. Bio sam bolji od drugih. Nikad me nije brinuo pritisak jer su svi očekivali da uspem. Štaviše, to mi je dalo veći osećaj odgovornosti. To što sam bio svestan da sam talentovan me je nateralo da napredujem. Takav je moj život, to sam oduvek želeo i još želim. To je središte mog života 20 godina, a kroz fudbal sam shvatio koje je moje mesto u svetu. Mnogo sam naučio, prvenstveno da nikad ne zaboravim da budem zahvalan, a potom i da ne budem ogorčen, jer u fudbalu sreća ne postoji. Nekoliko godina možete da imate sreće, ali potom će isplivati vaše mane. Realnost je drugačija. Ljudi vas gledaju i oni koji znaju da igraju će napredovati, dok će oni koji ne znaju ostati na nižem nivou“, naglasio je Pirlo.

Komentari / 0

Ostavite komentar