Настасић: С Португалцима је бити или не бити!

Репрезентативац Србије и играч Шалкеа Матија Настасић рекао је да је предстојећа утакмица у квалификацијама за Европско првенство против Португала одлучујућа.

Фудбал 14.03.2015 | 12:00
Настасић: С Португалцима је бити или не бити!

"То је практично бити или не бити утакмица за нас. Само позитиван резултат нас остваља у трци за Европско првенство и зато сви морамо бити максимално концентрисани на оно што нас чека пртоив Португала", рекао је Настасић за гоал.цом.

Србија ће се 29. марта у Лисабону састати са Португалом у утакмици четвртог кола Групе И квалфикација за Европско првеснтво 2016. године.

"Сви до једног морамо пружити 200 одсто својих могућности, јер једино тако можемо до толико потребних бодова", додао је он.

Настасић је казао да му је изузетно драго што је преласком у немачки Шалке из Манчестер Ситија вратио у такмичарски ритам.

"Колико ми је драго због Шалкеа што редовно и фино играм толико ми је то битно због репрезентације, у коју сам увек радо долазио. Није исто када само тренираш у клубу и када имаш мечеве у ногама. желиш, хоћеш, трудиш, али те тело просто не слуша. Сада сам спреман да дам најбоље од себе за Србију", казао је Настасић.

Он је рекао да има веома добру сарадњу са тренером Шалкеа Робертом ди Матеом.

"Какав је стручњак најбоље говори његова европска титула са Челсијем, а ја ћу само додати да је велики тактичар и одличан педагог, који стоји иза својих идеја. С њим на клупи Шалке је добио на чврстини и дисциплинованости", рекао је Настасић. "Стално нас саветује где, шта и како треба да поправимо, што много значи нама млађим играчима, којих је пуно у Шалкеу".

Шалке после 24 одигране утакмице у првенству Немачке заузима пето место са 38 бодова, а Настасић се нада да ће тим до краја сезоне успети да избори треће место и пласма у Лигу шампиона наредне сезоне.

"Имамо још десет кола и исто толико прилика да стигнемо до постављеног циља. С друге стране, никако да вежемо две победе у другом делу сезоне. Једном одиграмо одлично, други пут не довршимо посао до краја, па будемо катастрофални", казао је Настасић.

Шалке ће се у суботу у Берлину састати са Хертом у утакмици 25. кола Бундеслиге.

Коментари / 0

Оставите коментар