Nastasić: S Portugalcima je biti ili ne biti!

Reprezentativac Srbije i igrač Šalkea Matija Nastasić rekao je da je predstojeća utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Portugala odlučujuća.

Fudbal 14.03.2015 | 12:00
Nastasić: S Portugalcima je biti ili ne biti!

"To je praktično biti ili ne biti utakmica za nas. Samo pozitivan rezultat nas ostvalja u trci za Evropsko prvenstvo i zato svi moramo biti maksimalno koncentrisani na ono što nas čeka prtoiv Portugala", rekao je Nastasić za goal.com.

Srbija će se 29. marta u Lisabonu sastati sa Portugalom u utakmici četvrtog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvesntvo 2016. godine.

"Svi do jednog moramo pružiti 200 odsto svojih mogućnosti, jer jedino tako možemo do toliko potrebnih bodova", dodao je on.

Nastasić je kazao da mu je izuzetno drago što je prelaskom u nemački Šalke iz Mančester Sitija vratio u takmičarski ritam.

"Koliko mi je drago zbog Šalkea što redovno i fino igram toliko mi je to bitno zbog reprezentacije, u koju sam uvek rado dolazio. Nije isto kada samo treniraš u klubu i kada imaš mečeve u nogama. želiš, hoćeš, trudiš, ali te telo prosto ne sluša. Sada sam spreman da dam najbolje od sebe za Srbiju", kazao je Nastasić.

On je rekao da ima veoma dobru saradnju sa trenerom Šalkea Robertom di Mateom.

"Kakav je stručnjak najbolje govori njegova evropska titula sa Čelsijem, a ja ću samo dodati da je veliki taktičar i odličan pedagog, koji stoji iza svojih ideja. S njim na klupi Šalke je dobio na čvrstini i disciplinovanosti", rekao je Nastasić. "Stalno nas savetuje gde, šta i kako treba da popravimo, što mnogo znači nama mlađim igračima, kojih je puno u Šalkeu".

Šalke posle 24 odigrane utakmice u prvenstvu Nemačke zauzima peto mesto sa 38 bodova, a Nastasić se nada da će tim do kraja sezone uspeti da izbori treće mesto i plasma u Ligu šampiona naredne sezone.

"Imamo još deset kola i isto toliko prilika da stignemo do postavljenog cilja. S druge strane, nikako da vežemo dve pobede u drugom delu sezone. Jednom odigramo odlično, drugi put ne dovršimo posao do kraja, pa budemo katastrofalni", kazao je Nastasić.

Šalke će se u subotu u Berlinu sastati sa Hertom u utakmici 25. kola Bundeslige.

Komentari / 0

Ostavite komentar