Мајка сина годинама држала у кокошињцу

Танг Схуангqианг (46) из провинције Хунан на југу Кине 13 година живи заточен у кокошињцу јер његова мајка не може трошити новац на лијекове пошто је 46-годишњак ментално болестан.

Свијет 13.03.2015 | 18:36
Мајка сина годинама држала у кокошињцу

Његова мајка потврдила је како мушкарац има психичке проблеме због којих су га комшије звале "луди борац" те да је породицај била сиромашна и то им је било најбоље рјешење, пише Дејли Мејл.

Како живи откривено је када га је одлучио посјетити стари пријатељ из школе који га није видио 28 година.

Када је дошао у село Јанг Ли гдје 46-годишњак живи, шокирао се шта је затекао. Танг Схуангqианг био је затворен у некадашњем кокошињцу у којем чак нема ни кревет за спавање.

Кокошињац нема никакав намјештај и пун је црвених пластичних врећица у којима мајка 46-годишњаку служи оброке.

Мајка каже како јој је једини приход годишња социјална помоћ од 3.000 јуана те да с тим новцем не може сину приушитити лијекове од којих би му психичко стање било боље.

Извор: Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја то схватам

13.03.2015 17:51

Али кокосињац није излаз. Данас сам сазнала да не могу добити нити новциц на оца са старацким лудилом. Казу ми из опстине, ЕУ, докле год мозе сам сједити нема ниста. Ако хоце ван морам платити такси за обоје. Да, врло су задовољни бригом о њему - психијатар, медицинска и преводилац су били у куцној посјети. Могу га дати у установу али посто не зна језик морам и тамо сваки дан па је лаксе како јесте.

ОДГОВОРИТЕ