Majka sina godinama držala u kokošinjcu

Tang Shuangqiang (46) iz provincije Hunan na jugu Kine 13 godina živi zatočen u kokošinjcu jer njegova majka ne može trošiti novac na lijekove pošto je 46-godišnjak mentalno bolestan.

Svijet 13.03.2015 | 18:36
Majka sina godinama držala u kokošinjcu

Njegova majka potvrdila je kako muškarac ima psihičke probleme zbog kojih su ga komšije zvale "ludi borac" te da je porodicaj bila siromašna i to im je bilo najbolje rješenje, piše Dejli Mejl.

Kako živi otkriveno je kada ga je odlučio posjetiti stari prijatelj iz škole koji ga nije vidio 28 godina.

Kada je došao u selo Jang Li gdje 46-godišnjak živi, šokirao se šta je zatekao. Tang Shuangqiang bio je zatvoren u nekadašnjem kokošinjcu u kojem čak nema ni krevet za spavanje.

Kokošinjac nema nikakav namještaj i pun je crvenih plastičnih vrećica u kojima majka 46-godišnjaku služi obroke.

Majka kaže kako joj je jedini prihod godišnja socijalna pomoć od 3.000 juana te da s tim novcem ne može sinu priušititi lijekove od kojih bi mu psihičko stanje bilo bolje.

Izvor: Fena

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ja to shvatam

13.03.2015 17:51

Ali kokosinjac nije izlaz. Danas sam saznala da ne mogu dobiti niti novcic na oca sa starackim ludilom. Kazu mi iz opstine, EU, dokle god moze sam sjediti nema nista. Ako hoce van moram platiti taksi za oboje. Da, vrlo su zadovoljni brigom o njemu - psihijatar, medicinska i prevodilac su bili u kucnoj posjeti. Mogu ga dati u ustanovu ali posto ne zna jezik moram i tamo svaki dan pa je lakse kako jeste.

ODGOVORITE