Неразумијевање Гаврановића и Тегелтије

На наредној сједници банајлучке Скупштине одборници ће да разматрају одлуку о новом задужењу града због елементарних непогода и штета од поплава. Град је добио одобрење Владе за задужење - најавио је градоначелник. Министар финансија тврди да о томе не зна ништа. Тако прича о антагонизму између Владе и града Бањалука добија наставак.

Република Српска 13.03.2015 | 17:56
Неразумијевање Гаврановића и Тегелтије

Градоначелник Бањалуке - једно, министар финансија - друго. Први човјек града прво је најавио да град диже кредит за изградњу моста у Чесми, а да су то одобрили Влада односно Управни одбор Фонда солидарности. Једна од тачака дневног реда сједнице Скупштине града 26. марта јесте и задужење због елементарних непогода.

Министар Тегелтија не зна или се прави да не зна о чему прича градоначелник Бањалуке. Тврди да град нити је тражио, нити је Влада одобравала било какве кредите.

Евидентно је да је прича о кредитима у Бањалуци поново постала актуелна након што је прогурано поскупљење комуналних услуга, прије свега "Чистоће", на чему је, извјештавали смо раније, инсистирао и министар финансија. Такодје, информација из Одјељења за финансије града каже да Бањалука из Фонда солидарности до краја фебруара није добила ни једну марку.

БН сазнаје да би одлука - коју је градоначелник донио мимо Скупштине о најновијим поскупљењима комуналних услуга - могла би да се надје пред Уставним судом. Оцјену уставности такве одлуке тражиће неки од СНСД-ових коалиционих партнера у градској власти. Тврде да је та одлука морала да добије подршку градске скупштине.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

сирогојно

13.03.2015 17:05

Е моји Бањалуцани..јесмо на***али с овом власцу...ал нек тако нам и треба...луд,збуњен ненормалан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимир Балабан

13.03.2015 20:59

Ма смијеницемо ми овог неспособног градонацелника

Name

цицко

13.03.2015 17:21

Гаврановић је заратио са ДНС а са СП брише ноге.Све што је покренуо доживјело је пропаст.Њега ни Игор Радојићић,Небојша Радмановић ни Миле не може контролисати а човјек води град у пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

13.03.2015 19:08

Зато нам цицко и јест срање и у граду, ентитету дрзави сто нико не размисља својом главом вец ста странка казе.... Лако је тудјим к....м глогиње млатит...

Name

@цицко

13.03.2015 18:44

Тацно тако!Са ДНС-ом је нон-стоп у сукобу а социјалисте не бих ни да коментарисем колико су јадни!

ОДГОВОРИТЕ