Nerazumijevanje Gavranovića i Tegeltije

Na narednoj sjednici banajlučke Skupštine odbornici će da razmatraju odluku o novom zaduženju grada zbog elementarnih nepogoda i šteta od poplava. Grad je dobio odobrenje Vlade za zaduženje - najavio je gradonačelnik. Ministar finansija tvrdi da o tome ne zna ništa. Tako priča o antagonizmu između Vlade i grada Banjaluka dobija nastavak.

Republika Srpska 13.03.2015 | 17:56
Nerazumijevanje Gavranovića i Tegeltije

Gradonačelnik Banjaluke - jedno, ministar finansija - drugo. Prvi čovjek grada prvo je najavio da grad diže kredit za izgradnju mosta u Česmi, a da su to odobrili Vlada odnosno Upravni odbor Fonda solidarnosti. Jedna od tačaka dnevnog reda sjednice Skupštine grada 26. marta jeste i zaduženje zbog elementarnih nepogoda.

Ministar Tegeltija ne zna ili se pravi da ne zna o čemu priča gradonačelnik Banjaluke. Tvrdi da grad niti je tražio, niti je Vlada odobravala bilo kakve kredite.

Evidentno je da je priča o kreditima u Banjaluci ponovo postala aktuelna nakon što je progurano poskupljenje komunalnih usluga, prije svega "Čistoće", na čemu je, izvještavali smo ranije, insistirao i ministar finansija. Takodje, informacija iz Odjeljenja za finansije grada kaže da Banjaluka iz Fonda solidarnosti do kraja februara nije dobila ni jednu marku.

BN saznaje da bi odluka - koju je gradonačelnik donio mimo Skupštine o najnovijim poskupljenjima komunalnih usluga - mogla bi da se nadje pred Ustavnim sudom. Ocjenu ustavnosti takve odluke tražiće neki od SNSD-ovih koalicionih partnera u gradskoj vlasti. Tvrde da je ta odluka morala da dobije podršku gradske skupštine.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

sirogojno

13.03.2015 17:05

E moji Banjalucani..jesmo na***ali s ovom vlascu...al nek tako nam i treba...lud,zbunjen nenormalan

ODGOVORITE
Name

Budimir Balaban

13.03.2015 20:59

Ma smijenicemo mi ovog nesposobnog gradonacelnika

Name

cicko

13.03.2015 17:21

Gavranović je zaratio sa DNS a sa SP briše noge.Sve što je pokrenuo doživjelo je propast.Njega ni Igor Radojićić,Nebojša Radmanović ni Mile ne može kontrolisati a čovjek vodi grad u propast.

ODGOVORITE
Name

sirogojno

13.03.2015 19:08

Zato nam cicko i jest sranje i u gradu, entitetu drzavi sto niko ne razmislja svojom glavom vec sta stranka kaze.... Lako je tudjim k....m gloginje mlatit...

Name

@cicko

13.03.2015 18:44

Tacno tako!Sa DNS-om je non-stop u sukobu a socijaliste ne bih ni da komentarisem koliko su jadni!

ODGOVORITE