Шта су избјеглице поручиле Толету око Шукера?!

Председник Коалиције удружења избеглица у Србији Миодраг Линта тражи од Фудбалског савеза Србије да преиспита одлуку о подршци председнику Хрватског фудбалског савеза Давору Шукеру, због његових ранијих проусташких изјава.

Фудбал 14.03.2015 | 09:00
Шта су избјеглице поручиле Толету око Шукера?!

Председник Хрватског фудбалског савеза Давор Шукер био је у четвртак у Београду, где је тражио и добио подршку за своју кандидатуру за члана Извршног одбора УЕФА.

Не само да је добио подршку за то, уз обећање да ће радити на побољшању фудбалских услова у целом региону, већ је речено и да је он увек добродошао у Србију, како је то изјавио први човек српског фудбала Томислав Караџић.

Али, има и оних који не мисле као Караџић. Један од њих је председник Коалиције удружења избеглица у Србији Миодраг Линта који је данас изразио изненађење оваквим потезима ФСС и тражи од фудбалске организације да преиспита одлуку о подршци Шукеру.

Оно што овом Удружењу смета јесу ранији Шукерови иступи у јавности, где је похвално говорио о усташама, тачније о њиховом поглавару Анти Павелићу.

У саопштењу, које преносе агенције, Линта је подсетио да Шукер 1996. године фотографисан са осмехом на гробу усташког вође и ратног злочинца Анте Павелића, који је сахрањен на гробљу у Мадриду.

"Шукер је крајем 2010. године у разговору за хрватски Т-портал јасно рекао да се зна којој опцији је наклоњен и да се не стиди што је био на гробу Павелића. Подсећамо челнике ФСС да су новембра 2013. године оштро осудили провокативну изјаву Шукера да ће Хрватска бити прва репезентација која ће заиграти са Косовом у Приштини по њеном признању од Међународне фудбалске федерације (ФИФА). Колико знамо, Шукер се до данашњег дана није оградио од поменуте изјаве", наводи се у саопштењу.

Истиче се и да је Шукер дао изјаву да ће репрезентација Хрватске играти на Светском првенству у част фудбалера Јосипа Шимунића, након што је суспендован после утакмице баража у Загребу против Исланда јер је заједно са навијачима узвикивао усташки поздрав "За дом спремни".

Председник Коалиције удржужења избеглица сматра да ФСС није узео у обзир наведене чињенице одлучио да подржи Шукера.

"Шукер је човек који сматра да усташе на челу са Антом Павелићем нису злочинци који су, за време Независне државе Хрватске, извршили геноцид над Србима, Ромима и Јеврејима, већ ослободиоци и борци за интересе хрватског народа. Такав човек не може бити добродошао у Србији и не заслужује подршку ФСС све док подржава усташку идеологију и док сматра да Хрватска треба да буде прва репрезентација која ће одиграти фудбалску утакмицу са лажном државом Косово", порука је удружења избеглица.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

милос

14.03.2015 08:41

И Сукер је Србин бо баби Мики.

ОДГОВОРИТЕ