Šta su izbjeglice poručile Toletu oko Šukera?!

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta traži od Fudbalskog saveza Srbije da preispita odluku o podršci predsedniku Hrvatskog fudbalskog saveza Davoru Šukeru, zbog njegovih ranijih proustaških izjava.

Fudbal 14.03.2015 | 09:00
Šta su izbjeglice poručile Toletu oko Šukera?!

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker bio je u četvrtak u Beogradu, gde je tražio i dobio podršku za svoju kandidaturu za člana Izvršnog odbora UEFA.

Ne samo da je dobio podršku za to, uz obećanje da će raditi na poboljšanju fudbalskih uslova u celom regionu, već je rečeno i da je on uvek dobrodošao u Srbiju, kako je to izjavio prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić.

Ali, ima i onih koji ne misle kao Karadžić. Jedan od njih je predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta koji je danas izrazio iznenađenje ovakvim potezima FSS i traži od fudbalske organizacije da preispita odluku o podršci Šukeru.

Ono što ovom Udruženju smeta jesu raniji Šukerovi istupi u javnosti, gde je pohvalno govorio o ustašama, tačnije o njihovom poglavaru Anti Paveliću.

U saopštenju, koje prenose agencije, Linta je podsetio da Šuker 1996. godine fotografisan sa osmehom na grobu ustaškog vođe i ratnog zločinca Ante Pavelića, koji je sahranjen na groblju u Madridu.

"Šuker je krajem 2010. godine u razgovoru za hrvatski T-portal jasno rekao da se zna kojoj opciji je naklonjen i da se ne stidi što je bio na grobu Pavelića. Podsećamo čelnike FSS da su novembra 2013. godine oštro osudili provokativnu izjavu Šukera da će Hrvatska biti prva repezentacija koja će zaigrati sa Kosovom u Prištini po njenom priznanju od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Koliko znamo, Šuker se do današnjeg dana nije ogradio od pomenute izjave", navodi se u saopštenju.

Ističe se i da je Šuker dao izjavu da će reprezentacija Hrvatske igrati na Svetskom prvenstvu u čast fudbalera Josipa Šimunića, nakon što je suspendovan posle utakmice baraža u Zagrebu protiv Islanda jer je zajedno sa navijačima uzvikivao ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Predsednik Koalicije udržuženja izbeglica smatra da FSS nije uzeo u obzir navedene činjenice odlučio da podrži Šukera.

"Šuker je čovek koji smatra da ustaše na čelu sa Antom Pavelićem nisu zločinci koji su, za vreme Nezavisne države Hrvatske, izvršili genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima, već oslobodioci i borci za interese hrvatskog naroda. Takav čovek ne može biti dobrodošao u Srbiji i ne zaslužuje podršku FSS sve dok podržava ustašku ideologiju i dok smatra da Hrvatska treba da bude prva reprezentacija koja će odigrati fudbalsku utakmicu sa lažnom državom Kosovo", poruka je udruženja izbeglica.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

milos

14.03.2015 08:41

I Suker je Srbin bo babi Miki.

ODGOVORITE