Влада крије информације о продаји "Боске"

Транспаренси Интернешнал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ) сматра скандалозним понашање Министарства трговине и туризма Републике Српске, које на све начине покушава од јавности сакрити уговор о приватизацији Робне куће Боска.

Република Српска 13.03.2015 | 16:18
Влада крије информације о продаји "Боске"

ТИ БиХ је 28. јануара 2015. добио и тужбу против Министарства трговине и туризма РС управо због недостављања уговора о приватизацији Боске и позивања на заштиту повјерљивих информација без провођења теста јавног интереса. Окружни суд у Бањалуци је тада наложио Министарству да у року од 30 дана поступи по жалби ТИ БиХ, али Министарство се још увијек није огласило.

Објашњење да је уговор наводно нестао, јасан је покушај Министарства да избјегне поступање по налогу суда и сакрије информације о приватизацији Боске од очију јавности.

ТИ БиХ подсјећа да су управо против главних актера приватизације Боске у Србији воде поступци за организовани криминал и корупцију, због чега је јавни интерес за објављивањем уговора још већи, те позива Министарство трговине и туризма РС да поступи по закону.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

богдановић

13.03.2015 15:24

Нормална ствар у мафијашкој држави. Што би неко министарство поштовало закон, кад не мора? Да се појави уговор, онда би ТИ или неко други могао помислити да види шта пише унутра, па да тражи одговорност јер ништа није испоштовано, па би неко требао на робију због тога... Није Глухаковић будала да иде на робију. Можда нешто испреговара са јуницама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрен

13.03.2015 16:04

Кртица иде кроз земљу па се улови и види свјетлост дана, тако ће и овдје све манипулације и афере кад тад угледати светлост дана, ма колико се криле највише ради патње и лошег живота народа толике године

ОДГОВОРИТЕ
Name

скупштинар

13.03.2015 22:58

Влада иначе све крије и ништа не ради по закону.

ОДГОВОРИТЕ