Vlada krije informacije o prodaji "Boske"

Transparensi Internešnal Bosne i Hercegovine (TI BiH) smatra skandaloznim ponašanje Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, koje na sve načine pokušava od javnosti sakriti ugovor o privatizaciji Robne kuće Boska.

Republika Srpska 13.03.2015 | 16:18
Vlada krije informacije o prodaji "Boske"

TI BiH je 28. januara 2015. dobio i tužbu protiv Ministarstva trgovine i turizma RS upravo zbog nedostavljanja ugovora o privatizaciji Boske i pozivanja na zaštitu povjerljivih informacija bez provođenja testa javnog interesa. Okružni sud u Banjaluci je tada naložio Ministarstvu da u roku od 30 dana postupi po žalbi TI BiH, ali Ministarstvo se još uvijek nije oglasilo.

Objašnjenje da je ugovor navodno nestao, jasan je pokušaj Ministarstva da izbjegne postupanje po nalogu suda i sakrije informacije o privatizaciji Boske od očiju javnosti.

TI BiH podsjeća da su upravo protiv glavnih aktera privatizacije Boske u Srbiji vode postupci za organizovani kriminal i korupciju, zbog čega je javni interes za objavljivanjem ugovora još veći, te poziva Ministarstvo trgovine i turizma RS da postupi po zakonu.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bogdanović

13.03.2015 15:24

Normalna stvar u mafijaškoj državi. Što bi neko ministarstvo poštovalo zakon, kad ne mora? Da se pojavi ugovor, onda bi TI ili neko drugi mogao pomisliti da vidi šta piše unutra, pa da traži odgovornost jer ništa nije ispoštovano, pa bi neko trebao na robiju zbog toga... Nije Gluhaković budala da ide na robiju. Možda nešto ispregovara sa junicama.

ODGOVORITE
Name

iskren

13.03.2015 16:04

Krtica ide kroz zemlju pa se ulovi i vidi svjetlost dana, tako će i ovdje sve manipulacije i afere kad tad ugledati svetlost dana, ma koliko se krile najviše radi patnje i lošeg života naroda tolike godine

ODGOVORITE
Name

skupštinar

13.03.2015 22:58

Vlada inače sve krije i ništa ne radi po zakonu.

ODGOVORITE