И даље без рјешења за избјегле и расељене

Распуштање колективних центара у БиХ је тема која код нас нема краја, а о њој су разговарали и министар за избјегла и расељена лица РС, Давор Чордаш те представници ОЕБС-а, организације која између осталих учествује у програмима финансирања пројеката из те области.

Република Српска 13.03.2015 | 15:34
И даље без рјешења за избјегле и расељене

Тежиште је на два пројекта: регионални стамбени програм, за који наредне седмице почиње испорука грађевинског материјала, а ријеч је о 20 породица изубјеглих из Хрватске који желе да остану на простору БиХ.

Када је у питању кредит ЦЕБ 2, од 18 милиона евра, Народна скупштина је прихватила то задужење и чека се потписивање споразума између ентитетског и државног министарства финансиј, а онда ће кренути имплементација пројекта у општинама које су припремиле пројекте.

У Републици Српској постоји још 8 колективних центара, највећи је у Добоју са 124 корисника.

Према бази података, у БиХ постоји око 50.000 избјеглих И расељених породица које желе да ријеше свој статус, а претпоставља се да је тај број и већи. Процјене да ће то питање бити рјешено у наредних пет година нису реалне.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сирогојно

13.03.2015 14:52

Зар јос има избјеглица ...послије 20год...па то су сад старосједиоци..раде по опстинама и јавним установама..ми смо на***али домородци...ми смо избјеглице у родјеном граду

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

14.03.2015 08:06

ЧОРДАС, ИЗБЈЕГЛИЦЕ, РАСЕЉЕНИ И НАСЕЉЕНИ И МИНИСТАРСТВО ИЗБЈЕГЛИЦА И РАСЕЉЕНИХ РС... КРАДЈА СВЕГА И СВАЧЕГА ОД ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА, НОВИХ И СТАРИХ СТАНОВА И ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЦИ... СТВАРНО ЈЕ ВРИЈЕМЕ ЗА ПРОМЈЕНЕ И КРЕВЕТЕ НА СПРАТ У ЗАТВОРИМА У БИХ.

ОДГОВОРИТЕ