I dalje bez rješenja za izbjegle i raseljene

Raspuštanje kolektivnih centara u BiH je tema koja kod nas nema kraja, a o njoj su razgovarali i ministar za izbjegla i raseljena lica RS, Davor Čordaš te predstavnici OEBS-a, organizacije koja između ostalih učestvuje u programima finansiranja projekata iz te oblasti.

Republika Srpska 13.03.2015 | 15:34
I dalje bez rješenja za izbjegle i raseljene

Težište je na dva projekta: regionalni stambeni program, za koji naredne sedmice počinje isporuka građevinskog materijala, a riječ je o 20 porodica izubjeglih iz Hrvatske koji žele da ostanu na prostoru BiH.

Kada je u pitanju kredit CEB 2, od 18 miliona evra, Narodna skupština je prihvatila to zaduženje i čeka se potpisivanje sporazuma između entitetskog i državnog ministarstva finansij, a onda će krenuti implementacija projekta u opštinama koje su pripremile projekte.

U Republici Srpskoj postoji još 8 kolektivnih centara, najveći je u Doboju sa 124 korisnika.

Prema bazi podataka, u BiH postoji oko 50.000 izbjeglih I raseljenih porodica koje žele da riješe svoj status, a pretpostavlja se da je taj broj i veći. Procjene da će to pitanje biti rješeno u narednih pet godina nisu realne.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sirogojno

13.03.2015 14:52

Zar jos ima izbjeglica ...poslije 20god...pa to su sad starosjedioci..rade po opstinama i javnim ustanovama..mi smo na***ali domorodci...mi smo izbjeglice u rodjenom gradu

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

14.03.2015 08:06

ČORDAS, IZBJEGLICE, RASELJENI I NASELJENI I MINISTARSTVO IZBJEGLICA I RASELJENIH RS... KRADJA SVEGA I SVAČEGA OD GRAĐEVINSKOG MATERIJALA, NOVIH I STARIH STANOVA I HUMANITARNE POMOCI... STVARNO JE VRIJEME ZA PROMJENE I KREVETE NA SPRAT U ZATVORIMA U BIH.

ODGOVORITE