Вејиновић хоће за Србију...али и Холандију?!

На коју ће страну везиста Витесеа?

Фудбал 14.03.2015 | 15:40
Вејиновић хоће за Србију...али и Холандију?!

Марко Вејиновић је између две ватре. Рођен је у Амстердаму и прошао је све млађе категорије репрезентације Холандије, али га - признао је то неколико пута - срце вуче ка коренима, па се стидљиво помињала могућност „трансфера“ у селекцију Србије.

А с обзиром да у дресу Витесеа игра можда и најбољу сезону у каријери, разумиљиво је што око његовог статуса у државном тиму влада велико интересовање. Према оцени 25-годишњег везисте време је да са клупског пређе на репрезенатативни ниво. Само, чини се да ни он није начисто где ће...
„Спреман сам да играм за репрезентацију. Како за холандску, тако и за српску. Сматрам да сам способан за тако нешто, али тек кад добијем позив могу више да размишљам о томе“, поручио је Вејиновић у изјави за холандски Телеграф, најутицајнији дневни спортски лист у земљи Лала.

За оне који су заборавили, подсећамо да је Марко недавно водио на листи фудбалер са највише створених шанси саиграчима на теренима Ередивизије, а да га је за време селекторског мандата Дика Адвоката снимао тадашњи помоћник у репрезентаицји Србије Жељко Петровић, те да су медији у Холандији писали хвалоспеве о њему.

До сарадње између Фудбалског савеза Србије и Вејиновића за сада није дошло, али променим селектора и повратком Адема Љајића у државни тим, можда Орлови добију додатну слагу из иностранства, у виду момка кога српска публика, истина, није имала прилику уживо да гледа.

Све под условом да га Радован Ћурчић жели и да ФСС добије битку са Холанђанима. Што је још важније: да Марко пристане да игра за Србију.

Коментари / 0

Оставите коментар