Vejinović hoće za Srbiju...ali i Holandiju?!

Na koju će stranu vezista Vitesea?

Fudbal 14.03.2015 | 15:40
Vejinović hoće za Srbiju...ali i Holandiju?!

Marko Vejinović je između dve vatre. Rođen je u Amsterdamu i prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Holandije, ali ga - priznao je to nekoliko puta - srce vuče ka korenima, pa se stidljivo pominjala mogućnost „transfera“ u selekciju Srbije.

A s obzirom da u dresu Vitesea igra možda i najbolju sezonu u karijeri, razumiljivo je što oko njegovog statusa u državnom timu vlada veliko interesovanje. Prema oceni 25-godišnjeg veziste vreme je da sa klupskog pređe na reprezenatativni nivo. Samo, čini se da ni on nije načisto gde će...
„Spreman sam da igram za reprezentaciju. Kako za holandsku, tako i za srpsku. Smatram da sam sposoban za tako nešto, ali tek kad dobijem poziv mogu više da razmišljam o tome“, poručio je Vejinović u izjavi za holandski Telegraf, najuticajniji dnevni sportski list u zemlji Lala.

Za one koji su zaboravili, podsećamo da je Marko nedavno vodio na listi fudbaler sa najviše stvorenih šansi saigračima na terenima Eredivizije, a da ga je za vreme selektorskog mandata Dika Advokata snimao tadašnji pomoćnik u reprezentaicji Srbije Željko Petrović, te da su mediji u Holandiji pisali hvalospeve o njemu.

Do saradnje između Fudbalskog saveza Srbije i Vejinovića za sada nije došlo, ali promenim selektora i povratkom Adema Ljajića u državni tim, možda Orlovi dobiju dodatnu slagu iz inostranstva, u vidu momka koga srpska publika, istina, nije imala priliku uživo da gleda.

Sve pod uslovom da ga Radovan Ćurčić želi i da FSS dobije bitku sa Holanđanima. Što je još važnije: da Marko pristane da igra za Srbiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar