Видео: Ана - Одговара ми Индијан Велс! Видјећемо...

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић изјавила је да јој одговарају услови на турниру у Индијан Велсу.

Тенис 14.03.2015 | 13:20
Видео: Ана - Одговара ми Индијан Велс! Видјећемо...

Ивановићева, која је освојила Индијан Велс 2008. године, навела је да се у ’пустињи’ увек играла најбољи тенис јер услови одговарају њеној агресивној игри.

Ана је у првом колу овогодишњег WТА турнира била слободна, а у другом је чека дуел са Јулијом Путинцевом из Казахстана.

„Много се ради, али се овде толико не знојимо колико дехидрирамо. Различити су услови, нарочито ако се упореди са Мајамијем у који идемо за две недеље, где је влажно и ветровито. Морате остати хидрирани и уколико је вруће, морате бити спремни и фокусирани. Сваки терен, сваки турнир и лоптица су другачији, неки више или мање одговарају другима, али ја лично волим овдашње услове. Увек сам осећала да овде добро осећам лоптицу, ритерн, тајминг ми је добар и надам се да ће тако бити и ове недеље“, рекла је Ивановићева.

Новак Ђоковић истакао је да је турнир у Индијан Велсу један од највећих на свету, што је потврдила и Ивановићева.

„Ово је перфектна локација и сјајан објекат. Турнир расте сваке године, од прошле имамо нов стадион и мислим да је осам терена покривено ’соколовим оком’ и то је сјајно за играче. Такође, овде има 20 терена за тренинг и услови су савшени. Велики је турнир, двонедељни и сви га зовемо ’Пети Грен слем’ у сезони. Сви желе да буду на врхунцу овде и да добро одиграју – увек је снажна конкуренција“, додала је Ана.

Ана је пре седам година освојила титулу у пустињи победом над Светланом Кузњецовом са 6:4, 6:3.

„То ме дефинитивно чини старом, али имам много лепих успомена са овог места. Освојила сам титулу 2008, да бих потом стигла до титуле на Ролан Гаросу. Врхунац је било финале следеће године и увек сам уживала да се враћам у Индијан Велс“, казала је шеста тенисерка света.

Она је прошле сезоне освојила четири титуле и после неколико година се вратила међу 10 најбољих на WТА листи.

„Прошле године сам прихватила конкуренцију и почела више да уживам на терену. Радим и друге забавне ствари, не фокусирам се само на тенис у слободно време. Радим напорно, а када имам слободног времена покушавам да се максимално релаксирам. Финале и титула на неком великом турниру циљ је за ову годину – прошле сам освојила четири трофеја што је највише до сада, али ћу покушати да добар ’моментум’ пренесем и у ову годину“, закључила је Ивановићева.

Коментари / 0

Оставите коментар