Video: Ana - Odgovara mi Indijan Vels! Vidjećemo...

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da joj odgovaraju uslovi na turniru u Indijan Velsu.

Tenis 14.03.2015 | 13:20
Video: Ana - Odgovara mi Indijan Vels! Vidjećemo...

Ivanovićeva, koja je osvojila Indijan Vels 2008. godine, navela je da se u ’pustinji’ uvek igrala najbolji tenis jer uslovi odgovaraju njenoj agresivnoj igri.

Ana je u prvom kolu ovogodišnjeg WTA turnira bila slobodna, a u drugom je čeka duel sa Julijom Putincevom iz Kazahstana.

„Mnogo se radi, ali se ovde toliko ne znojimo koliko dehidriramo. Različiti su uslovi, naročito ako se uporedi sa Majamijem u koji idemo za dve nedelje, gde je vlažno i vetrovito. Morate ostati hidrirani i ukoliko je vruće, morate biti spremni i fokusirani. Svaki teren, svaki turnir i loptica su drugačiji, neki više ili manje odgovaraju drugima, ali ja lično volim ovdašnje uslove. Uvek sam osećala da ovde dobro osećam lopticu, ritern, tajming mi je dobar i nadam se da će tako biti i ove nedelje“, rekla je Ivanovićeva.

Novak Đoković istakao je da je turnir u Indijan Velsu jedan od najvećih na svetu, što je potvrdila i Ivanovićeva.

„Ovo je perfektna lokacija i sjajan objekat. Turnir raste svake godine, od prošle imamo nov stadion i mislim da je osam terena pokriveno ’sokolovim okom’ i to je sjajno za igrače. Takođe, ovde ima 20 terena za trening i uslovi su savšeni. Veliki je turnir, dvonedeljni i svi ga zovemo ’Peti Gren slem’ u sezoni. Svi žele da budu na vrhuncu ovde i da dobro odigraju – uvek je snažna konkurencija“, dodala je Ana.

Ana je pre sedam godina osvojila titulu u pustinji pobedom nad Svetlanom Kuznjecovom sa 6:4, 6:3.

„To me definitivno čini starom, ali imam mnogo lepih uspomena sa ovog mesta. Osvojila sam titulu 2008, da bih potom stigla do titule na Rolan Garosu. Vrhunac je bilo finale sledeće godine i uvek sam uživala da se vraćam u Indijan Vels“, kazala je šesta teniserka sveta.

Ona je prošle sezone osvojila četiri titule i posle nekoliko godina se vratila među 10 najboljih na WTA listi.

„Prošle godine sam prihvatila konkurenciju i počela više da uživam na terenu. Radim i druge zabavne stvari, ne fokusiram se samo na tenis u slobodno vreme. Radim naporno, a kada imam slobodnog vremena pokušavam da se maksimalno relaksiram. Finale i titula na nekom velikom turniru cilj je za ovu godinu – prošle sam osvojila četiri trofeja što je najviše do sada, ali ću pokušati da dobar ’momentum’ prenesem i u ovu godinu“, zaključila je Ivanovićeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar