Лалат: Чим поведемо, биће нам лакше!

Тренер Црвене звезде зна како треба одиграти утакмицу у Суботици. На играчима је да то спроведу у дело...

Фудбал 13.03.2015 | 20:40
Лалат: Чим поведемо, биће нам лакше!

Да ли је шампион решио проблем неефикасности и може ли Звезда да настави да постиже голове (другачије је немогуће победити) и на евентуално лошем терену у Суботици?

У суботу од 14:30, уз пренос на "Арена спорт 1", фудбалери Црвене звезде гостују на стадиону на ком су доживели два тешка пораза у последња три шампионата. Противник је Спартак из Суботице, клуб који је у последњих 12 кола забележио само једну победу, код куће, пре две недеље у мечу са ОФК Београдом (1:0).

Дан уочи меча, тенер првака Ненад Лалатовић најавио је како ће његов тим ући у утакмицу, а видећемо како ће је и одиграти...

"Играћемо нападачки, да пробамо што пре да дамо гол. Чим поведемо 1:0, много је лакше. Не обазирем се толико на противника. Идемо у Суботицу по нова три бода", рекао је Лалатовић новинарима на Стадиону "Рајко Митић".

"Свака следећа утакмица је увек најтежа. Биће тешко гостовање, против организованог тима. Не бих много о њима, битна нам је наша игра, да се трудимо да сваку утакмицу одиграмо боље него претходну", казао је Лалатовић.

Он није желео много да говори о лошем стању терена на стадиону у Суботици.

"Нисам упознат са тереном, кажу да је у коректном стању. Али, није битан терен, већ како ми уђемо у утакмицу. Ако почнемо добро, терен неће бити проблем. Какав год да је терен, ми морамо да дођемо до три бода", рекао је тренер Звезде.

Лалатовић ће против Спартака моћи да рачуна на опорављеног Сава Павићевића, док је неизвестан наступ Дарка Лазовића.

"Павићевић је имао температуру, али је сада спреман. Лазовић је такође имао температуру, а данас ћемо више знати, али мислим да ће бити тешко да он наступи у Суботици", казао је Лалатовић.

"Спартак је тврд противник, који игра на тешком терену. Али, имамо много мотива и очекујем три бода. Није битно да ли ћемо дати гол из прекида или игре, најбитније је да рано постигнемо погодак", рекао млади ас црвено-белих Михаило Ристић.

Звезда после 18 утакмица има 39 бодова, четири мање од лидера Партизана и друга је на табели, док је Спартак на 10. месту са 21.

Коментари / 0

Оставите коментар