ЕЛ: Галатасарај - Звезда, реакције

После кошаркашке лекције коју су његови кошаркаши доживели од Црвене звезде Телеком усред Истанбула (68:91), стратег Галатасараја Ергин Атаман покушао је да оправда тај дебакл умором екипе.

Кошарка 13.03.2015 | 12:00
ЕЛ: Галатасарај - Звезда, реакције

"Свака част Звезди, заслужено нас је победила. Њима морам да честитам. Што се нас тиче... Ми смо осетили шта значи умор. Играли смо у понедељак дерби, у четвртак меч Топ 16 фазе Евролиге, а у суботу наступамо поново у шампионату. Не критикујем ја турску кућу кошарке, она гледа своја посла, а Евролига има свој ритам. Ипак, тешко је (квалитетно) наступити три пута у само шест дана", рекао је Атаман.

Његов колега са клупе црвено-белих, Дејан Радоњић, истакао је да је пресудила добра дефанзивна игра његове екипе.

"Добро смо се борили, а нарочито смо били добри у одбрани. Држали смо конце игре у нашим рукама. Веровали смо у тријумф, а имали смо и приличан мотив. Лепа је ово победа за најмлађи тим у Евролиги", рекао је Радоњић.

Центар Црвене звезде Бобан Марјановић рекао је да су црвено-бели одличном игром победили Галатасарај у гостима.

Звезда је у 10. колу Топ16 фазе декласирала Галатасарај у гостима са 91:68.

Црвено-бели су од почетка до краја контролисали игру и резултат и остварили су трећу Топ16 победу.

„Одигали смо веома добар меч. Оно што смо се договорили у свлачионици пренели смо на паркет. Галатасарај има сјајан тим, као и навијаче који их подржавају. Њима недостају само двојица играча и све би било у реду. Имали смо срећу на нашој страни и остварили смо победу“, био је скроман најкориснији играч Евролиге као и увек.

Звезда у наредном колу Евролиге дочекује Барселону, а пре тога у недељу гостује Игокеи у претпоследњем колу АБА лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар