EL: Galatasaraj - Zvezda, reakcije

Posle košarkaške lekcije koju su njegovi košarkaši doživeli od Crvene zvezde Telekom usred Istanbula (68:91), strateg Galatasaraja Ergin Ataman pokušao je da opravda taj debakl umorom ekipe.

Košarka 13.03.2015 | 12:00
EL: Galatasaraj - Zvezda, reakcije

"Svaka čast Zvezdi, zasluženo nas je pobedila. Njima moram da čestitam. Što se nas tiče... Mi smo osetili šta znači umor. Igrali smo u ponedeljak derbi, u četvrtak meč Top 16 faze Evrolige, a u subotu nastupamo ponovo u šampionatu. Ne kritikujem ja tursku kuću košarke, ona gleda svoja posla, a Evroliga ima svoj ritam. Ipak, teško je (kvalitetno) nastupiti tri puta u samo šest dana", rekao je Ataman.

Njegov kolega sa klupe crveno-belih, Dejan Radonjić, istakao je da je presudila dobra defanzivna igra njegove ekipe.

"Dobro smo se borili, a naročito smo bili dobri u odbrani. Držali smo konce igre u našim rukama. Verovali smo u trijumf, a imali smo i priličan motiv. Lepa je ovo pobeda za najmlađi tim u Evroligi", rekao je Radonjić.

Centar Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je da su crveno-beli odličnom igrom pobedili Galatasaraj u gostima.

Zvezda je u 10. kolu Top16 faze deklasirala Galatasaraj u gostima sa 91:68.

Crveno-beli su od početka do kraja kontrolisali igru i rezultat i ostvarili su treću Top16 pobedu.

„Odigali smo veoma dobar meč. Ono što smo se dogovorili u svlačionici preneli smo na parket. Galatasaraj ima sjajan tim, kao i navijače koji ih podržavaju. Njima nedostaju samo dvojica igrača i sve bi bilo u redu. Imali smo sreću na našoj strani i ostvarili smo pobedu“, bio je skroman najkorisniji igrač Evrolige kao i uvek.

Zvezda u narednom kolu Evrolige dočekuje Barselonu, a pre toga u nedelju gostuje Igokei u pretposlednjem kolu ABA lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar