ЈСЛ: Партизан чека ''најбољег'', Звезда против традиције!

Овог викенда биће настављено првенство Србије занимљивим утакмицама у борби за титулу, Европу и опстанак.

Фудбал 13.03.2015 | 18:00
ЈСЛ: Партизан чека ''најбољег'', Звезда против традиције!

Пред нама је 19. коло Јелен Суперлиге у оквиру којег лидер чека лидера.

Партизан, првопласирани тим на табели, против Рада, најбоље и екипе са стопроцентним учинком у проћеном делу првенства, с девет бодова из три кола.

Нешто раније, на северу, биће одигран меч између Спартака и Црвене звезде на терену на ком су црвено-бели два пута доживљавали тешке поразе у последње три сезоне, једном 2:0, једном 3:0.

Ипак, суботњи програм почиње дербијем између Војводине и Јагодине. Уочи тог сусрета и једни и други покушавају да се излече, домаћини од убедљивог пораза у Београду од Црвене звезде, а гости од грипа који их је "покосио", али због којег нису успели да издејствују одлагање од канцеларије Суперлиге.
У Хумској гостује тим са Бањице, који у другом делу шампионата има максималне три победе и сигурно је да ће против Партизана, на чијој клупи седи њихов некадашњи тренер Марко Николић, желети да наставе у истом стилу и још поправе пласман на табели.

Николићу ће ово бити први силазак до клупе овог пролећа, с обзиром на то да му је истекла суспензија за неспортско понашање у финишу јесењег дела првенства, на гостовању Новом Пазару.

Од ремија 1:1 у сезони 2008/09, када су голове постигли Адем Љајић у 18. и Милан Јовановић у 50. минуту, Партизан је у Хумској побеђивао Рад резултатима 2:1, 3:0, 1:0, 2:0 и 3:1.

Са друге стране Црвена звезда гостује у Суботици, где је претходних година имала доста проблема, а додатни разлог за бригу тренеру Ненаду Лалатовићу и његовим изабраницима свакако је лош терен на северу Бачке.

Звезда је на старту пролећног дела "зарибала" у Нишу против Радничког када је било 0:0, а тада је према Лалатовићем речима управо лош терен спутао његов тим да дође до победе и сада је прилика за поправни. После Ниша, шампион се придигао и на две утакмице постигао шест голова за победе над Јагодином (2:3) и Војводином (3:0), што је у комбинацији са киксевима Партизана смањило заостатак црвено-белих на четири бода.

Први пратиоц "вечитих", Чукарицки, у градском дербију гостује Вождовцу, у мечу који је увертира за полуфинале Купа и који за Чуку долази после неочекиваног ремија са Борцем (1:1) којим је прекинута серија од четири победе у Суперлиги.

РАСПОРЕД 19. КОЛА:

У суботу:

Борац Чачак - Раднички Крагујевац (14.00)
Доњи Срем - Радницки Ниш
Напредак - Младост
Нови Пазар - ОФК Београд
Војводина - Јагодина 
Вождовац - Чукарички
Спартак - Црвена звезда 
Партизан - Рад 

ТАБЕЛА: Партизан 43, Црвена звезда 39, Чукарички 35, Војводина 33, ОФК Београд 26, Рад 25, Нови Пазар 24, Јагодина 24, Младост 22, Спартак 21, Напредак 19, Доњи Срем 19, Борац 17, Раднички Ниш 17, Вождовац 17, Раднички Крагујевац 11.

Коментари / 0

Оставите коментар