JSL: Partizan čeka ''najboljeg'', Zvezda protiv tradicije!

Ovog vikenda biće nastavljeno prvenstvo Srbije zanimljivim utakmicama u borbi za titulu, Evropu i opstanak.

Fudbal 13.03.2015 | 18:00
JSL: Partizan čeka ''najboljeg'', Zvezda protiv tradicije!

Pred nama je 19. kolo Jelen Superlige u okviru kojeg lider čeka lidera.

Partizan, prvoplasirani tim na tabeli, protiv Rada, najbolje i ekipe sa stoprocentnim učinkom u proćenom delu prvenstva, s devet bodova iz tri kola.

Nešto ranije, na severu, biće odigran meč između Spartaka i Crvene zvezde na terenu na kom su crveno-beli dva puta doživljavali teške poraze u poslednje tri sezone, jednom 2:0, jednom 3:0.

Ipak, subotnji program počinje derbijem između Vojvodine i Jagodine. Uoči tog susreta i jedni i drugi pokušavaju da se izleče, domaćini od ubedljivog poraza u Beogradu od Crvene zvezde, a gosti od gripa koji ih je "pokosio", ali zbog kojeg nisu uspeli da izdejstvuju odlaganje od kancelarije Superlige.
U Humskoj gostuje tim sa Banjice, koji u drugom delu šampionata ima maksimalne tri pobede i sigurno je da će protiv Partizana, na čijoj klupi sedi njihov nekadašnji trener Marko Nikolić, želeti da nastave u istom stilu i još poprave plasman na tabeli.

Nikoliću će ovo biti prvi silazak do klupe ovog proleća, s obzirom na to da mu je istekla suspenzija za nesportsko ponašanje u finišu jesenjeg dela prvenstva, na gostovanju Novom Pazaru.

Od remija 1:1 u sezoni 2008/09, kada su golove postigli Adem Ljajić u 18. i Milan Jovanović u 50. minutu, Partizan je u Humskoj pobeđivao Rad rezultatima 2:1, 3:0, 1:0, 2:0 i 3:1.

Sa druge strane Crvena zvezda gostuje u Subotici, gde je prethodnih godina imala dosta problema, a dodatni razlog za brigu treneru Nenadu Lalatoviću i njegovim izabranicima svakako je loš teren na severu Bačke.

Zvezda je na startu prolećnog dela "zaribala" u Nišu protiv Radničkog kada je bilo 0:0, a tada je prema Lalatovićem rečima upravo loš teren sputao njegov tim da dođe do pobede i sada je prilika za popravni. Posle Niša, šampion se pridigao i na dve utakmice postigao šest golova za pobede nad Jagodinom (2:3) i Vojvodinom (3:0), što je u kombinaciji sa kiksevima Partizana smanjilo zaostatak crveno-belih na četiri boda.

Prvi pratioc "večitih", Čukaricki, u gradskom derbiju gostuje Voždovcu, u meču koji je uvertira za polufinale Kupa i koji za Čuku dolazi posle neočekivanog remija sa Borcem (1:1) kojim je prekinuta serija od četiri pobede u Superligi.

RASPORED 19. KOLA:

U subotu:

Borac Čačak - Radnički Kragujevac (14.00)
Donji Srem - Radnicki Niš
Napredak - Mladost
Novi Pazar - OFK Beograd
Vojvodina - Jagodina 
Voždovac - Čukarički
Spartak - Crvena zvezda 
Partizan - Rad 

TABELA: Partizan 43, Crvena zvezda 39, Čukarički 35, Vojvodina 33, OFK Beograd 26, Rad 25, Novi Pazar 24, Jagodina 24, Mladost 22, Spartak 21, Napredak 19, Donji Srem 19, Borac 17, Radnički Niš 17, Voždovac 17, Radnički Kragujevac 11.

Komentari / 0

Ostavite komentar